Zdravje > Aktualno
6981 ogledov

Italijanski zdravnik: "Na intenzivno zdaj mlajši pacienti"

Koronavirus v Italiji Profimedia
Vodja oddelka za reanimacijo v italijanski bilnišnici Papa Govanni, Luca Lorini je za italijanski Corriere della sera povedal, da prihajajo v intenzivno terapijo zdaj tudi mlajši pacienti, stari od 40 do 45 let.

Pojasnjuje, da je bolnih z novim koronavirusom, ki iščejo pomoč, vse več: "Na vsaka dva ali tri odpuščene, pride šest novih bolnikov."

"Ljudje morajo razumeti, da morajo ostati doma. To je edini način za zmago v tej bitki," veleva državljanom in dodaja, da ne sme nihče zapustiti hiše. "Intenzivna nega je pod velikim pritiskom, zlasti v Bergamu. Obenem se nekoliko spreminja tudi tip bolnika, zdaj je nekoliko mlajši, med 40 in 45 let. Potek pa je nekoliko bolj kompliciran."

Dodaja, da prihajajo na intenzivno terapijo osebe, ki so za blažjo obliko zbolele že pred enim tednom in se zdravile doma, a se je bolezen kasneje razvila do kritične faze. V njihovi bolnišnici imajo 88 postelj za intenzivno terapijo, od tega jih je 60 zapolnjenih s pacienti zaradi novega koronavirusa. Od tega je 45 oseb intubiranih, ostali imajo manj invazivne sisteme. Od zažetka epidemije so domov poslali devet bolnikov.

Koronavirus v Italiji Koronavirus Svet Medicinsko osebje: "Stanje je podobno svetovni vojni"

Po zadnjih podatkih je sicer v Italiji v zadnjem dnevu zaradi novega koronavirusa umrlo 189 ljudi. Tako je v Italiji skupno umrlo več kot 1.016 ljudi. Spodbudna novica je, da je bila v zadnjem dnevu tudi najvišja številka ozdravljenih, in sicer 213. Čeprav je številka ozdravljenih pozitivna novica, se številke o okuženih ne upočasnjujejo. Trenutno okuženih brez ozdravljenih in mrtvih je 12.839, kar je 2.249 kot dan prej. Med novo obolelimi je tudi 50 zdravnikov iz Bergama in še en nogometaš, Manolo Gabbiadini. V intenzivni terapiji je približno deset odstotkov obolelih.

Joze P. Damijan Slovenija Novi podatki: Toliko okuženih lahko pričakujemo v Sloveniji

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice