Zdravje
50849 ogledov

Umrl komaj 13-letni deček

Covid-19 Profimedia
Zdravniki menijo, da je smrt pri dečku nastopila kot posledica okužbe z novim koronavirusom.

Srbijo je pretresla vest o smrti komaj 13-letnega dečka, ki je v petek umrl v somborski bolnišnici. Kot poročajo tamkajšnji portali, gre za najmlajšo žrtev bolezni covid-19. Dečka so v bolnišnici že pred nekaj tedni zdravili zaradi težje oblike bolezni, a so ga spričo izboljšanja stanja že odpustili v domačo oskrbo. Doma se je njegovo stanje poslabšalo, zaradi česar so ga ponovno odpeljali v bolnišnico. 

Zdravniki mu žal niso mogli pomagati. Kot še poročajo srbski portali, zdravniki ugotavljajo, da je vzrok dećkove smrti pljučna embolija, ki je nastopila kot posledica covida-19. 

Dr. Olivera Ostojić, srbska pediatrinja, je pri tem povedala, da se že dlje časa govori o tako imenovanem postcovid sindromu, pri otrocih ga imenujejo multisistemski inflamatorni sindrom, ki se pri asimptomatskih ali blagih oblikah covida pojavljajo po štirih, šestih ali osmih tednih od odkritega obolenja. Pri tem pride do uničenja več organov, pljuč, srca, ledvic, jeter. Zelo verjetno je, da je imel tudi nesrečni deček omenjeni sindrom.

Ostojićeva je v gostovanju v jutranjem programu na televiziji TV Prva povedala, da vsem otrokom, ki odidejo v domačo nego, svetujejo, da so nek določen čas še v domači oskrbi in da zmanjšajo vse fizične napore. V katerih primerih svetujejo počivanje celo od tri do šest mesecev. 

Zdravnica je svetovala še, da če se pri otrocih po prebolelem covidu-19 iznenada pojavijo velika utrujenost, povišana temperatura, bruhanje, driska in bolečine v prsih, je potrebno takoj poiskati zdravniško pomoč. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • krucefiks 20:33 31.oktober 2021.

    https://odysee.com/@mcgreg.ragnar:9/Posledic-cepljenja-v-Sloveniji:9

  • suineg7878 19:27 31.oktober 2021.

    "Zdravniki menijo..." Zame je to konec objektivne debate. Ubogi zdravniki se niso slisali za obdukcijo, ki bi potrdila ali ovrgla njihovo "mnenje". IDIOTI!

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 18:15 31.oktober 2021.

    Posledica zdravljenja z neprimernih zdravilom proti covid. Katja st2.