Zdravje
376 ogledov

Vodja službe za kardiologijo na pediatriji Vesel odstopil

pediatrična klinika Saša Despot
Novico je potrdila strokovna direktorica pediatrične klinike.

Vodja službe za kardiologijo na pediatrični kliniki UKC Ljubljana Samo Vesel je odstopil s funkcije, je potrdila Anamarija Meglič, ki kot strokovna direktorica vodi pediatrično kliniko. Vesel je službo vodil le nekaj mesecev. Megličeva pa je zanikala neuradne informacije, da je tudi ona odstopila. "Zaenkrat ne odstopam," je dejala za STA.

"Nesoglasja, ki nastajajo v vsaki službi, kot je naša, sproti rešujemo," je dejala Megličeva. Kot je dejala, na kliniki zelo dobro sodelujejo z vsemi predstojniki služb in kliničnih oddelkov, prav tako z zdravniki.

"Trudim se urejati stvari za otroke. Zelo se trudim, da bi delo gladko teklo, da izpolnjujem svoje dolžnosti, da strokovno in varno zdravimo bolnike," je zagotovila, a dodala, da če bo "ugotovila, da v skladu z mojimi načeli, poštenostjo, pravičnostjo in cilji, ki sem jih zadala, ne morem delovati, bom takoj odstopila".

pediatrična klinika Slovenija Otroška kardiologija brez vodstva?

Megličeva, ki je vodenje pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana prevzela v začetku septembra, potem ko se je mandat iztekel Rajku Kendi, meni, da še ima podporo vodstva UKC. "Predvsem imam podporo zdravnikov v naši kliniki. Imam podporo večine zdravnikov v kliniki in zaenkrat vseh predstojnikov, ki so me tudi izbrali za to funkcijo," je dejala.

Zakaj je odstopil Vesel, ki je vodenje klinike prevzel pred nekaj meseci po odstopu Tomaža Podnarja, pa Megličeva ni želela pojasniti, saj da bo na to vprašanje odgovoril sam.

Rajko Kenda Zdravje Rajko Kenda nič več na čelu pediatrične klinike

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice