Zdravje
26979 ogledov

Začelo se je, Nemčija uvaja nove ukrepe proti covidu

zaščitna maska ffp2 Profimedia
Od danes so v Nemčiji v veljavi novi ukrepi za preprečitev širjenja okužb s koronavirusom, ki povzroča covid-19.

Dnevno število okužb se je v primerjavi s prejšnji tednom podvojilo, zabeležili so 96 tisoč novih okužb.

Minister za zdravje Karl Lauterbach je v odgovoru na vprašanje dejal, da Nemčija ni pametnejša kot druge evropske države, ampak bolj previdna.

Od sobote bodo morali potniki na vlakih, ki so starejši od 14 let, nositi FFP2 masko, doslej so bile obvezne kirurške maske. Pravilo velja za medmestne vlake.

Zdravstveni ministri vseh 16 nemških dežel so se strinjali, da bodo morali potniki na lokalnih avtobusih in vlakih morali nositi kirurške maske, čeprav tega zvezna pravila ne zahtevajo.

Zanimivo pa maske ne bodo obvezne na letalih, saj tega ne zahtevajo druge države EU in letalske družbe.

FFP2 maske bodo po novem obvezne tudi v bolnišnicah, domovih za starejše in v ambulantah. Pred obiskom doma za starejše ali bolnišnice je treba predložiti negativen test, redno se bodo večkrat tedensko testirali tudi tam zaposleni.

Če se bo število okužb povečevalo, imajo dežele možnost uvesti obvezne maske v zaprtih prostorih, na primer v restavracijah in trgovinah, obvezno testiranje pa je mogoče uvesti tudi v šolah, kjer lahko dežele uvedejo tudi obvezne maske za vse učence nad 11 let.

V Sloveniji imamo sicer trenutno več potrjenih okužb kot v Nemčiji, a je njihova krivulja precej bolj strma.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 8
  • miha91 09:33 02.oktober 2022.

    Pred enim letom so bile kataklizmične "novice" iz Indije, po tem grafu so na nuli. V Kanadi prav tako zelo malo. Razlika je v načinu, kako države javljajo "okužbe", samo z namenom strašenja ljudi. Na vrhu grafa seveda Dolfetova Nemčija, ...prikaži več Vichy Francija in njihovi podalpski pucnfleki.

  • Pierre 07:58 02.oktober 2022.

    Maske seveda POMAGAJO zajeziti korono....smo se že prepričali o tem ko je vladal Janša s svojo ''strokovno'' skupino, a ne?

  • suineg7878 07:41 02.oktober 2022.

    Here we go again... S to razliko, da so fasistini ukrepi sedaj uzakonjeni. Hvala bogu, da imamo Svobodo in nam ne bo hudega. :)