Magazin
10542 ogledov

Med 243 osumljenimi tudi Tony Cetinski

Tony Cetinski Instagram
Preiskovalci sumijo, da je kriminalno mrežo vodilo 12 državljanov Hrvaške.

Zagrebško sodišče je danes odredilo enomesečni preiskovalni pripor za pet oseb, ki jih sumijo, da so organizatorji korupcijske mreže, ki naj bi necepljenim omogočala, da pridobijo lažna covidna potrdila. Med 243 osumljenimi za "nakup" enega od tovrstnih potrdil je neuradno tudi pevec Tony Cetinski, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Odvetnik Mate Matić, ki brani prvoobtoženo 32-letno medicinsko sestro, je potrdil, da je peterici bil odrejen pripor, da bi jim s tem onemogočili vplivanje na priče.

David Amaro Magazin Slovenski pevec posnet med poljubljanjem z moškim!

Zagrebška policija je v četrtek podala prijavo, hrvaški urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok) pa je sprožil preiskavo proti 243 osebam, ki jih sumijo, da so med julijem in novembrom lanskega leta proti plačilu prejeli covidna potrdila, da bi se na ta način izognili cepljenju.

Preiskovalci sumijo, da je to kriminalno mrežo vodilo 12 državljanov Hrvaške, med 243 osumljenimi plačevanja podkupnin pa so tudi trije državljani Srbije in en državljan Kosova. Najstarejši osumljenec je star 21, najstarejši pa 84 let.

Po navedbah Uskoka je omenjena medicinska sestra, ki je delala v enem od zagrebških zdravstvenih domov, vnašala lažne podatke o cepljenju v register zdravstvenega ministrstva. Ocenjuje se, da so osumljenci za to nezakonito storitev plačali najmanj 100 evrov.

Med osumljenimi za plačevanje podkupnin v zameno za lažno potrdilo je po neuradnih podatkih tudi pevec Tony Cetinski, ki je znan zagovornik proticepilskih stališč. Prav tako naj bi podkupnino plačala hrvaška sopranistka Lana Kos, še navaja Hina.

 
Komentarjev 2
  • Avatar luckyss
    luckyss 02:52 01.oktober 2022.

    Zdrav razum, ne pa korupcija...Kaznivo dejanje so vsi ti PCTji, ki so povzročili nepotrebne smrti in gospodarsko škodo, ko so zdravi ljudje ležali doma...To bando podkupljeno je treba preiskovati, ki je te ukrepe vsilila !!

  • Mkovac22 19:04 30.september 2022.

    Korupcija je vsiljevanje cepljenja s škodljivo gensko terapijo.