Zdravje
1803 ogledov

Zaradi gripe podaljšali zimske počitnice

razred učilnica tabla Profimedia
Na Hrvaškem so letos zabeležili več kot 20.000 oseb, obolelih z gripo, večinoma otrok, v Srbiji so podaljšali počitnice.

Na Hrvaškem so letos zabeležili več kot 20.000 oseb, obolelih z gripo, večinoma otrok, je objavil hrvaški zavod za javno zdravstvo (Hzjz). Izpostavili so, da so največ obolelih našteli prejšnji teden, kar kaže, da je sezona gripe na vrhuncu. Medtem so v Srbiji zaradi gripe podaljšali zimske šolske počitnice do 24. februarja.

Prejšnji teden so na Hrvaškem potrdili skoraj 9500 novih primerov gripe. Prevladuje virus gripe tipa A, povečuje se tudi delež gripe tipa B. Največ obolelih je med predšolskimi otroki in učenci. Gripa se je najbolj razširila na območjih krapinsko-zagorske, koprivniško-križevške in liško-senjske županije.

Kot so še zapisali na spletni strani Hzjz, pričakujejo, da bo sezona gripe trajala še kakšen teden. Vrhunec sezone gripe na Hrvaškem je letos nekoliko pozneje kot prejšnja leta, so dodali.

Medtem je srbsko ministrstvo za izobraževanje, znanost in tehnološki razvoj zaradi epidemije gripe podaljšalo zimske šolske počitnice do 24. februarja. Pred tem so v Vojvodini začasno zaprli vse vrtce in šole do 21. februarja, da bi preprečili širjenje gripe med otroki.

V Srbiji so od začetka leta zabeležili več kot 22.000 primerov gripe. Najmanj dve osebi sta za posledicami gripe umrli, so objavile pristojne službe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.