Zdravje
3737 ogledov

Zaradi naraščanja okužb UKC sprejema omejevalne ukrepe

Tabla Klinični center Dejan Mijović
Začasno omejeno delovanje dveh oddelkov zaradi zaznanih več okužb s koronavirusim.

Na Twitterju UKC LJubljana so zapisali, da zaradi zaznanih več okužb pri pacientih in zaposlenih začasno omejujejo delovanje Kliničnega oddelka za žilne bolezni in Kliničnega oddelka za pljučne bolezni in alergijo.

Covid-19 Slovenija Okužbe na šolah v grafični obliki: To kažejo podatki!

V osrednji slovenski bolnišnici so zaznali več okužb pri pacientih in zaposlenih, so sporočili na svojih spletnih straneh. Trenutno ocenjujejo, da zaradi splošne poslabšane epidemiološke situacije v državi zbolevajo tudi zaposleni v UKC Ljubljana oziroma njihovi domači, kar predstavlja dodatne težave v bolnišničnem okolju, kjer so tovrstni primeri zaradi visoke pozornosti hitro zaznani.

Na oddelku za žilne bolezni so potrdili šest okužb pri bolnikih, v drugem primeru gre za bolnico, ki pa je imela več tveganih stikov. Koliko je okužb med zaposlenimi, še ugotavljajo.

Prav tako ugotavljajo tudi sam izvor okužbe, eden izmed mogočih virov pa je po poročanju televizije bolnik, ki je bil pred sprejemom na zdravljenje v klinični center na testu negativen, poznejši test pa je potrdil okužbo.

Covid-19: UKC Ljubljana, vhod | Avtor: UKC LJ Covid-19: UKC Ljubljana, vhod UKC LJ

dom upokojencev Slovenija "Razmere so resne, niso pa dramatične"

Služba za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb skupaj z omenjenima oddelkoma preverja vse kontakte in odreja ukrepe in pogoje za nadaljnje varno delo. Ob tem potekajo tudi dejavnosti za uspešno omejevanje širjenja okužbe zaznanih posameznih primerov po drugih oddelkih, so še zapisali.

Alojz Ihan Covid-19 Zdravje Alojz Ihan odgovarja na dvome in kritike kolegov zdravnikov

Ob tem ponovno pozivajo zaposlene, obiskovalce ter laično javnost, da z majhnim odrekanjem (nošenje mask, razkuževanje, ohranjanje fizične distance) prispevajo k obvladovanju epidemije.
 

Komentarjev 2
  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 17:29 03.oktober 2020.

    A prej so pa vsi oddelki sprejemli vse,dejte basat kerga druzga,od Marca 2020 ranocelniki ne delate NIČ,samo jamrate kako ste pregoreli,pregorel ste zarad pehanja za CORONA € in nedela,pa afne guncate in poleti ste se namakali v ustašenlandu,zdej pa je ...prikaži več potrebno spet jamrat in izsiljevat za privat prakse in služenje na račun države,pizdeki ranocelniški!