Zdravje
26828 ogledov

Zaradi neprijetnega vonja ji niso pomagali, naslednji dan je umrla

Pacientka Shutterstock
Delavci nujne medicinske pomoči ovadeni.

V Črni gori odmeva primer Huriše Emini, ki so ji delavci nujne medicinske pomoči odrekli pomoč. Ženska je bolehala za rakom, trpela je bolečine, zaradi česar je njena družina pogosto klicala zdravniško pomoč.

Takšen klic so opravili tudi 18. oktobra lani; delavci nujne medicinske pomoči so takrat zavrnili vstop v prostor, kjer je ležala. Njeni domači so dogodek posneli z mobilnimi telefoni.

Nesrečna ženska je naslednji dan umrla, domači pa so zoper delavce nujne medicinske pomoči, ki ji niso želeli pomagati, vložili kazensko ovadbo, pišejo srbski portali. S svojim primerom so seznanili tudi ombudsmana. Povedali so, da zdravstveni delavci v prostor, kjer je ležala pokojna, niso želeli vstopiti zaradi "neprijetnega vonja".

Zaradi dogodka je bila uvedena notranja preiskava, ki je ugotovila, da je zdravnica, ki je bila takrat dežurna, s svojimi sodelavci ni sledila zdravstvenemu protokolu, ki bi mu v takšnih okoliščinah morala. A zoper zdravnico, katere ime portali ne navajajo, disciplinskega postopka ni bilo mogoče uvesti, saj je po incidentu dala odpoved.

urgenca Nujna medicinska pomoč Zdravje "Ljudje so razvajeni, težko se jim je peljati 20 km stran k zdravniku"

Ne glede na to pa zoper njo in ostale zdravstvene delavce poteka kazenski postopek, svojega vodi tudi srbski urad za zaščito človekovih pravic.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • itconsua 08:41 01.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • tiaclaman 05:41 01.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • starlami 02:41 01.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks