Zdravje
1962 ogledov

Zaradi več primerov smrti odpoklicali gugalnik

dojenček gugalnik Profimedia
Proizvajalec Fisher-Price je odpoklical skoraj pet milijonov gugalnikov.

Ameriška potrošniška organizacija je v petek sporočila, da je proizvajalec Fischer-Price prostovoljno odpoklical gugalnik Rock'n'Play. Od leta 2009, ko je omenjeni model gugalnika prišel na trg, je umrlo že najmanj 30 otrok, poroča BBC. 

Otroci naj bi umrli, ko so se prevalili s hrbta na trebuh, ker niso bili zavarovani z varnostnim pasom. 

Podjetje je pozvalo potrošnike, naj ne uporabljajo več omenjenih gugalnikov in naj kontaktirajo proizvajalca, ki jim bo vrnil denar. Obenem so dodali, da je v navodilih zapisano, da se omenjeni izdelek ne sme uporabljati, ko so otroci dovolj stari, da se znajo prevaliti. 

Ameriško združenje pediatrov AAP je izdelek označilo za "smrtonosen". "Ko starši kupijo izdelek za dojenčka ali otroka, mnogi domnevajo, da je varen za uporabo, če ga prodajajo v trgovini. Na žalost ni tako," je dejal predsednik združenja AAP Kyle Yasuda.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 17:13 13.april 2019.

    Zanimivo... ko pa neko zdravilo ali farmacevtski pripravek pri miljon odmerkih to naredi 500 dojenčkom potem pa niiiii paaaaaniiikeeeeee!!! Še več.... država take pripravke obvezno uzakonja, sicer sledi odvzem premoženja staršem, če se ne strinjajo z dajanjem tega svojim otrokom.