Zdravje > Življenjski stil
3167 ogledov

Video: Dopolnila sto let in ne misli odnehati

Neverjetno, kaj vse počne ta babica...

O Tao Porchon-Lynch so svetovni mediji razpisali že pred leti. Takrat so jo vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov, postala je namreč najstarejša učiteljica joge na svetu.

 | Avtor:
 Čeprav bo avgusta dopolnila 101 leto, še vedno poučuje jogo in pravi, da bo to počela dokler ne bo prenehala dihati.

Izjemno vitalna učiteljica iz predmestja New Yorka dodaja, da zanjo leta ne obstajajo, obstaja samo energija. "Zaradi joge sem dobro razpoložena, vesela in ves čas nasmejana. Ljubim jo. Sebe ne vidim kot čudež. Vsako jutro, ko se zbudim, pogledam v sonce in si povem, da bo to najboljši dan v mojem življenju. In tudi je. Vedno je tako," poroča Daiy Mail. 

Stoletnica francosko-indijskega rodu, ki se je v tridesetih letih prejšnjega stoletja udeleževala shodov z Gandhijem, se v štiridesetih letih borila v enotah francoskih odpornikov, v petdesetih letih poizkušala svojo srečo v Hollywoodu, se je še pri 87. letih udeleževala plesnih tekmovanj. Sicer še danes pleše v enem od plesnih klubov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dancing with Sandip Soparkar. Sweet dreams everyone. And never give up your dreams. #Tao💯

A post shared by Tao Porchon-Lynch (@taoporchonlynch100) on

Jogo odkrila v domači Indiji. Stara je bila 8 let, ko je na plaži opazila skupino dečkov med izvajanjem joge. Šla je do do njih in jih vprašala, če se jim lahko pridruži.

S poučevanjem je začela že kot najstnica, ljudi, predvsem tiste, ki veliko sedijo, pa zelo rada pouči o pravilnem in zdravem dihanju. "Dejala bi, da si v sedečem položaju stiskate pljuča. Vaša pljuča niso v popku, zgoraj so in samo zgoraj. Dihanje nas uči, poslušaj ga. Občutite, kako se vaša pljuča širijo navzven, raztegnite roke proti stropu in občutite to energijo. Vdihnite dih življenja in izdihnite mir,"  poroča Daily Mail. 

 

Komentarjev 2