Zdravje > Življenjski stil
2856 ogledov

Na to pozabljate pri ščetkanju zob

umivanje zob Profimedias
Večina ljudi je prepričana, da si pravilno umiva zobe, a so zobozdravniki vedno znova presenečeni nad ustno higieno svojih pacientov.

"Včasih ljudje pozabljajo ščetkati notranjo stran zob, površino, ki je v stiku z jezikom in nebom. Včasih ljudje pozabijo na te predele, ker jih ne vidijo, ko se pogledajo v ogledalo. Hrana in bakterije pa se prav tako kopičijo na teh delih, zato je pomembno, da tam ščetkamo enako kot sprednji del zob, ki ga zlahka vidimo," je za avstralsko izdajo Huffington posta dejala zobozdravnica Jessica Hilburg iz NYC College.

Pogosto pa umivanje zob tudi ne traja dovolj dolgo. Po besedah Hilburgove je priporočljivo, da si zobe ščetkamo dvakrat na dva po dve minuti in pol.

Pomembno je tudi, da s ščetko ne pritiskamo premočno, saj lahko to poškoduje dlesni in zobe, in ne prešibko, saj s tem ne bi učinkovito odstranili bakterij in hran:"Prava mera pritiska je pritisk, ki je udoben, ne krivi ščetin zobne krtačke in seveda naredi vaše zobe čiste," je dejala Hilburgova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice