Zdravje > Življenjski stil
2365 ogledov

Namesto protibolečinskih tablet: Ni mogel verjeti, bolečine so naenkrat izginile

moška ramena
Zdravniki so ob tem izrazili upanje, da bo to ljudem, ki trpijo za bolečinami po operaciji, dalo novo upanje.

Moški, ki je imel težave z obrazno rdečico, je prestal operacijo, med katero so mu prerezali živce v prsnem košu, ki povzročajo rdečico. Operacijo so uspešno izvedli, vendar pa je 28-letnik imel hude in stalne bolečine v prsnem košu, poroča britanski BBC.

S tradicionalnimi načini zdravljenja so zgolj nekoliko olajšali njegove bolečine. Zaradi vaj na fizioterapiji so se bolečine samo okrepile, kar pa je moškemu, ki se je pred operacijo ukvarjal s triatlonom, onemogočilo rehabilitacijo.

Vročinski val Zdravje Nasveti srčnim bolnikom za varnejše poletje

Zdravniki so mu svetovali, da bi lahko kratko plavanje v zelo mrzli vodi predstavljalo nadomestek za protibolečinske tablete in fizioterapijo.

Bolečine so izginile

Zagrizeni triatlonec se je tako odločil, da bo plaval v mrzli vodi, da bi odmislil bolečino. Po skoku v vodo je plaval približno minuto, nato pa se je odpravil na kopno.

"Ko sem bil enkrat v vodi (...), sem popolnoma pozabil na bolečino ali strah pred nenadnimi in ostrimi bolečin v prsnem košu ob premiku," je povedal 28-letnik, ki je želel ostati neimenovan. "Ko sem prišel iz vode, sem ugotovil, da so bolečine izginile. Nisem mogel verjeti," je poudaril po navedbah BBC.

Zdravniki ob tem opozarjajo, da plavanje ni za vsakogar in da ob tem obstajajo določena tveganja, denimo podhladitev.

Novoletni skok v morje Spremembe Slovenija Novoletni skok v morje bo tokrat drugačen
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.