Zdravje > Življenjski stil
535 ogledov

V opozorilo, da so v nevarnosti, ustvarili svojevrsten rekord

Youtube
Kot da bi pokadili 50 cigaret na dan

Indijski šolarji so v teh dneh postavili svojevrstni svetovni rekord. V glavnem mestu New Delhi je namreč pet tisoč mladih sedlo na tla mestnega stadiona Tadžaragaj in ustvarilo obliko ogromnih človeških pljuč. 

Zivljenje 21.10.13, onesnazenje, tovarna, onesnazevanje okolja, okolje, industri Kje je bolj umazan zrak Zdravje Imajo bolj umazan zrak revnejše ali bolj razvite države?

Z največjo ponazoritvijo dela človeškega telesa, ki bo zapisana tudi v Giunessovo knjigo rekordov, mladi Indijci opozarjajo na okolje v katerem živijo, saj se zavedajo nevarnosti onesneženja.

Glavno mesto Indije, ki ima več kot 20 milijonov prebivalcev, se namreč duši v smogu. New Delhi velja za naboljj onesnaženo prestolnico na svetu, celo bolj od Pekinga. V nekaterih predelih mesta je bila novembra stopnja onesnaženosti zraka tako visoka, da tamkajšnji merilniki niso zmogli pokazati prave vrednosti in so se ustavili pri številki 999.

oslovski kašelj Ojoj Zdravje Res so škodljivi, brez heca

Ameriško veleposlaništvo se je odločilo meriti z neprednejšimi napravami. Raven onesnaženosti, merjena kot koncentracija zdravju nevarnih trdnih delcev PM2,5 v ozračju, je na zmogljivejših instrumentih pokazala na 1010 mikrogramov delcev na kubični meter. V nekem trenutku naj bi stopnja onesnaženosti presegla številko 1200, kar je 48-krat več od ravni, ki jo kot še sprejemljivo določa Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). To je približno tako, kot da bi pokadili 50 cigaret na dan.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Po podatkih znanstvene revije The Lancet je leta 2015  v Indiji zaradi onesnaženosti prezgodaj umrlo 2,5 milijona ljudi, kar je bila skoraj četrtina od devetih milijonov smrti, povezanih z onesnaženostjo, po vsem svetu,

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.