Zdravje > Življenjski stil
8396 ogledov

Pozor, izdelki se razlikujejo od originala, pritožbe ne pomagajo

Nizka cena znak za previdnost...

Tržni inšpektorat obvešča, da je prejel več pritožb potrošnikov, ki so kupovali dišave na spletni strani www.profumouno.eu. Stran ni več aktivna, isti trgovec pa sedaj posluje prek identične spletne strani www.superponudbaparfumov.eu/shop.

 | Avtor: ZPS ZPS

ZPS  opozarja, da je lastnik trgovine podjetje Global Distribution Solutions iz ZDA, ustanovljeno v ameriški zvezni državi Delaware, ki je ena od davčnih oaz. Zaradi tega zakonodaja EU, ki ureja področje spletnih nakupov, ne velja. 

Na spletni strani trgovec navaja, da gre za prestižne in skrbno izbrane italijanske Eau de Parfum izdelke. Dišavne note naj bi bile enake kot so v parfumih, ki so prikazani na fotografijah, torej ne gre za prodajo originalnih parfumov. "Potrošniki, ki so se pritožili na tržni inšpektorat, so bili nezadovolni s prejetimi izdelki, ki niso bili skladni s pričakovanji, prejete dišave pa se precej razlikujejo od originalnih. Pritožbe prodajalcu ne pomagajo, saj zavrača vračilo denarja," opozarjajo na Zvezi potrošnikov Slovenije, kjer vas opozarjajo, da spletna stran v slovenskem jeziku še ne pomeni, da gre slovenskega prodajalca, zato pred nakupom vedno poiščite podatek o trgovcu.

nakupovalni voziček igrače Odpoklic Zdravje Pozor, pri večjem trgovcu odpoklicali izdelek Mueller Müller Muller Pozor Zdravje Mueller odpoklical mleko – v njem so lahko insekti
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.