Zdravje > Življenjski stil
934 ogledov

Zvarili edinstveno pivo

Pivo Profimedias
Proces se je izkazal za uspešnega...

Ameriški znanstveniki s kalifornijske univerze Berkeley so našli način, kako proizvesti pivo z značilnim okusom hmelja, ne da bi dejansko uporabili to rastlino, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Festival pivo Za tiste, ki si upajo Zdravje Takšno pivo bodo pili na Danskem

 

Pivo Zdravje Pivo učinkovitejše od protibolečinskih tablet

Hmelj sicer za svojo rast potrebuje velike količine vode, obenem pa je tudi draga. Znanstveniki, ki so študijo objavili v dnevniku nature Communication, zdaj menijo, da bo novo odkritje zmanjšalo odvisnost pivovarske industrije od hmelja.

pivo Zdravje Je pivo manj škodljivo od ostalega alkohola?

Znanstveniki so s programsko opremo manipulirali z gensko sestavo pivskega kvasa - spojili so gene začimb mete in bazilike ter dva iz običajnega kvasa. Proces se je izkazal za uspešnega, saj je nastal okus, ki ga pivu med procesom varjenja običajno doda hmelj.

Rezultati so celo tako prepričljivi, da so zaposleni v bližnji pivovarni na pokušini novega piva dejali, da ima ta bolj intenziven okus kot običajno pivo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.