Zdravje
6433 ogledov

Število aktivnih primerov v Sloveniji se še kar zvišuje

testiranje covid-19 koronavirus Profimedia
Znani novi podatki o okužbah v Sloveniji.

Po podatkih sledilnika Covid-19 so v nedeljo v Sloveniji potrdili 18 novih okužb z virusom Sars-CoV-2, opravili pa so 588 testiranj. 

Zaradi bolezni covid-19 je hospitaliziranih 25 oseb, ena več kot včeraj. Med njimi tri osebe potrebujejo intenzivno zdravljenje. 

Od začetka epidemije spomladi letos je umrlo 133 ljudi, ki so zboleli za covid-19. Število aktivnih primerov se je v zadnjem dnevu povečalo za pet in skupno znaša 454. 

Bojana Beović Covid-19 Slovenija Tega se dr. Beovićeva v jeseni zaradi covid-19 najbolj boji

Največ, osem okužb so včeraj potrdili v Ljubljani, štiri v Sevnici, dve v Domžalah ter po eno v Brežicah, na Igu, v Hočah-Slovnici in Sežani.

Največ novih okužb je bilo v starostni skupini med 35 in 44 let (6) ter med 45 in 54 let (4), kar pomeni, da se je starostna sestava okuženih zvišuje.

Covid-19, UKC Ljubljana Covid-19 Slovenija Infektologinja: Sem večni optimist, a me zelo skrbi

šola koronavirus učenci Covid-19 Slovenija NIJZ šolam tik pred zdajci poslal nova pravila

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • pravičnik77 12:32 31.avgust 2020.

    to je že smešno če ne groteskno. izgleda da imajo vse države iste načrte.. namreč ko človek pogleda stevilo testiranj je kao logično da je manj na novo odkritih okužb.. to so podatki tako v SLO kot HR... in eni ...prikaži več in drugi za več kot pol manj novookuženih, in glej ga zlomka, tudi pol manj testiranih, če ne več... še Žurnal pusti HR pri miru, niso več aktualni... sezone je konec, nabijanja tudi... no ja... klasika kot vsako leto...

  • SonnyBlack 12:27 31.avgust 2020.

    kaj zdaj se dalje lazejo? kirona je politicna izmisljotina...orodje za destabiliziranne vsega in vseh nas...edine okuzbe kaj jih imamo je phlep za oblastjo in denarjem...in okuzeni so samo politiki...treba jih je izolirat korontirat...deportirat v luknje in jih zasipat z betonom ...prikaži več in svincem. prokleta ciganija politicna laznivci smrdljivi