Slovenija
53 ogledov

Kakšen zvok ima Ljubljana

peš cona Anže Petkovšek
S pomočjo aplikacije za pametne telefone lahko sodelujete pri oblikovanju zvočne slike Ljubljane.

"Z namenom zbiranja podatkov o zvočnem okolju v Ljubljani je bila razvita namenska brezplačna aplikacija za pametne telefone. Aplikacija posameznikom omogoča, da po lastni presoji posnamejo zvok na poljubni lokaciji na področju Mestne občine Ljubljana, izpolnijo vprašalnik in s tem sporočijo, kako zvoki okolja vplivajo nanje," pojasnjujejo na Nacionalnem inštitutu za varovanje zdravja. 

Lokacija se samodejno zabeleži

Lokacija se bo ob tem samodejno zabeležila, kako vse skupaj deluje, pa bodo natančno pojasnili naslednji ponedeljek med 12. in 16. uro v paviljonu pred mestno hišo Ljubljana. Aplikacija že deluje, natančna navodila za delo pa so na voljo na naslednji povezavi.

Svoje vtise lahko sporočite tudi tako, da izpolnite spletni vprašalnik ali pa se oglasite v paviljonu pred mestno hišo, kjer bo na razpolago v papirni verziji, ga izpolnite in oddate svoje mnenje v paviljonu pred mestno hišo ali pa nam ga pošljete na naslov okoljskihrup@nijz.si. Vprašalnik v pdf. formatu je dosegljiv na naslednji povezavi.

Pomagajo dijaki

V sodelovanju z NIJZ jo je razvilo podjetje GDi GISDATA, pri zbiranju podatkov pa bodo pomagali tudi dijaki Elektrotehniško-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.