Magazin > VIP
12884 ogledov

Foto: Luka Dončić očitno zgladil domnevne spore z mamo

Luka Dončić Profimedia
Spet je v živo ena njegovih najbolj gorečih navijačev.

Leta 2022 se je na veliko pisalo o sodnem sporu Luke Dončića, zaradi katerega naj bi se sprl z mamo Mirjam Poterbin, v resnici pa naj bi bil glavni krivec njen bivši partner Boris Požeg. Kot je septembra 2022 poročal portal Necenzurirano, je Dončićeva mama začasa ljubezenskega razmerja s Požegom nanj namreč prenesla upravljanje vseh slovenskih podjetij, ki so ekskluzivno tržili blagovno znamko enega največjih zvezdnikov lige NBA. Požeg je bil tudi 40-odstotni lastnik podjetja LD77. Po koncu ljubezni med Poterbinovo in Požegom pa so se očitno začeli družinski spori in vselej neprijetno deljenje premoženja.

Septembra 2022 je ugledni ameriški novinar Marc Stein razkril, da je Dončić takrat vložil zahtevo pri ameriškem uradu za patente in blagovne znamke, s katero je zahteval preklic registracije blagovne znamke Luka Doncic 7, ki je bila v lasti njegove matere Mirjam Poterbin. Kot je bilo sprva razumeti, naj bi se zaradi pravic sprla Dončić in mama, a očitno ni bilo povsem tako, temveč je bil za Dončićevo zahtevo kriv tretji igralec – Boris Požeg.  Slovenski košarkarski zvezdnik je v Združenih državah Amerike namreč želel registrirati blagovno znamko LUKA DONCIC. Ameriški patentni urad USPTO je njegovo zahtevo predhodno zavrnil zaradi že obstoječe blagovne znamke Luka Doncic 7. To je leta 2018 ob sinovi privolitvi registrirala njegova mama Mirjam Poterbin.

A tudi če spora med Luko in Mirijam ni bilo, slednja na Instagramu več kot leto dni ni delila objave s sinom. Med septembrom 2022 in oktobrom 2023 je objavljala le fotografije svojega zasebnega življenja in izletov. To se je spremenilo, ko je na svojem profilu oktobra lani ponovno redno začela objavljati posnetke Lukovih nastopov. 2. decembra je celo objavila posnetek svoje prve vnukinje, Lukove prvorojenke in pripisala: "Tako ponosna. Moja vnukinja Gabriela." Več kot 2000 všečkov pa je zbrala te dni, ko je objavila fotografijo s tekme proti Houstonu, na kateri je Dončić slavil s 47 točkami.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mirjampoterbin

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mirjampoterbin

Komentarjev 3
  • Anja1956 14:31 03.april 2024.

    Njegova mama že lep čas, v njegovem imenu kupuje stanovanja po Ljubljani! Koliko stanovanj že ima? 25 ?

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 13:32 03.april 2024.

    Poznam Požega,svoje časa sva skupaj igrala hokej,nategun,da mu ni para!!!

Sorodne novice