Magazin > VIP
67311 ogledov

Špela Grošelj prvič na sodišču, tako se je razpletlo

špela grošelj Planet TV
Velike težave naše pevke.

Špela Grošelj na Instagramu opozarja na težavo, na katero bi pravzaprav morali biti pozorni vsi, ki imate še žive starše. Njena mama je letos praktično čez noč iz zdrave in vitalne 79-letnice postala nepokretna in dementna, in tako potrebuje neprestano zdravniško oskrbo. Težava, na katero pevka opozarja, pa je, da še do danes ne mora dostopati do maminih računov ali dvigniti njene pošte, tako so vsi tekoči stroški in dodatni stroški oskrbe v zadnjih mesecih padli na Špelo, ki je edinka.

Na družbenih omrežjih opozarja, da se vsem komplikacijam in povsem zgrešeni sistemski ureditvi lahko izognemo, če si še pravočasno uredimo pooblastila pri notarju. To bi bilo zelo smiselno urediti, ko so starši še zdravi, saj to zelo olajša številne postopke, ki sledijo, če starši zbolijo. Ker sama tega ni uredila, saj je bila njena mama Magda še v začetku leta povsem zdrava in čila, se je postopek za uradno skrbnico močno zakompliciral. Predlog je v njenem primeru vložil CSD, če pa bi ga sama, pa bi morala ob oddani vlogi plačati 600 EUR, kolikor stane mnenje geriatra-psihiatra, ki oceni, ali oseba res potrebuje skrbništvo.

Za Špelo so se stvari končno začele odvijati ta teden, ko je imela na sodišču narok, narok pa bo pravnomočen čez približno mesec in pol, ko bo Špela postala tudi mamina uradna skrbnica. Za našo pevko in voditeljico to vsekakor niso lahki časi. Ne le, da je v stalni skrbi za mamo, s katero sta močno povezani, izzivi so bili tudi finančni, saj Magda do svojih računov ni mogla dostopati, kot tudi ne Špela, kar pa se bo z ureditvijo skrbništva spremenilo. 

Komentarjev 5
  • onyxx 09:53 17.december 2023.

    napol pismeni avtor članka, ki napiše "ne mora dostopati do..."

  • stanka2 20:40 16.december 2023.

    doživljam podobno - sodišče s posluhom, CSD prav tako, pri bankah ne prideš do denarja, nabirajo se dolgovi in posledično celo kak neupravičen rubež, da o T2 ne izgubljam besed - dokazno seznanjeni s situacijo, pismenimi prošnjami za malo potrpljenja, ...prikaži več oni pa enostransko prekinejo naročniško pogodbo in zagrozijo z izvršilnim postopkom. Notarka čista katastrofa, vsak korak odveč, samo kar se lahko na licu mesta poštemplja in mastno zaračuna, to šteje. Ja Pierre, takle mamo ..

  • Pierre 17:33 16.december 2023.

    Ja kaj pa mi in naši dementni starši???

Sorodne novice