Magazin > VIP
11923 ogledov

V bolnišnici reševali življenje Savine Atai

Savina Atai instagram
Savina Atai je delila dolg boj, po katerem je okrevala več kot 4 leta.

Savina Atai je po štirih letih delila, da je njeno življenje marca 2019 viselo na nitki, pot do okrevanja pa je trajala več kot 4 leta. "31. marca 2019 so mi v kretski bolnišnici povedali, da je verjetno pred mano zadnja noč. Poslovila sem se od najbližjih, po devetih letih sem v slovo poklicala tudi mamo. Moja Irena je šla sredi noči na letalo k meni. Po 24 urah konstantnih preiskav, ko je bila moja vročina krepko čez 39, ko sem nekontrolirano lulala kri, ko sem bila prešibka, da bi me s helikopterjem odpeljali v bolnico v Atene, so končno ugotovili, kaj mi je. Huda zastrupitev z ogljikovim monoksidom, skupaj z močno razširjeno E. Coli bakterijo. Bakterijo sem dobila od psička, ki sem ga popolnoma sestradanega našla na plaži in ga pripeljala domov. Plin je uhajal iz grelca, v moji novi pisarni. Ker sem imela sočasno dve hudi zastrupitvi, vsako s svojimi tako zelo različnimi simptomi, ki so se izključevali - niso prej našli vzroka. Ledvici sta mi odpovedovali. Antibiotiki, ki so mi jih dali, pa so mi povzročili tako alergijo, da sem dobila anafilaktični šok in so me morali reševati," je Savina razkrila na Facebooku in pokazala nazorne fotografije iz bolnišnice.

Čeprav se ji je uspelo hitro postaviti na noge, pa se je s posledicami zastrupitve borila več kot 4 leta. "Zastrupitev s plinom mi je najbolj poškodovala ščitnico, ledvice, živčevje, nadledvični žlezi in uničila mikrobiom. Moja avtoimuna bolezen MCAS je eskalirala. Vnetja. Vnetja živčevja, črevesja, otekanja. Dobila sem vertigo, ki ga nikoli prej nisem imela. Včasih se je cela soba tako vrtela, da nisem upala vstati niti, da bi šla lulat. Izgubila sem večino fleksibilnosti, ki sem si jo tako težko in potrpežljivo pridelala z jogo. In ogromno mišične mase. Dve leti nisem mogla polno uporabljati leve roke. Peklenske bolečine. (Živec, ki jo je prizadel, je povezan tudi s pljuči.) Več kot štiri leta je trajalo, da se je obnovilo, kar naj bi bilo neobnovljivo. Da lahko rečem, da je telo ‘nazaj’. Rekla sem si, da bom to izkušnjo delila na tak način, šele ko se bo regeneracija organov zgodila do konca," je še zapisala.

Kmalu zatem je odšla s Krete, kjer je z bivšim partnerjem bivala več let in v New Yorku spoznala svojega moža Garretta. Celotno zgodbo si lahko preberete spodaj. 

Komentarjev 8
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:05 08.november 2023.

    Ta je pa ista revica kot Nina Osenar. Po tek, ko so skoraj umreš se dvigneš poln energije, pišeš knjige in podobna jajca. Očitno je to nov marketinški pristop. Bog nam pomagaj!!!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 13:16 08.november 2023.

    Druge uči zdravega načina življenja..sama pa stalno pri dohtarjih . V polju je še prostor

  • andrej084 13:06 08.november 2023.

    Ajde, dost je s to Savino, punca potrebuje psihiatra ali pa potrebnega migranta. Kmal bo iz paštete skakala. Punca,, fizično delo pomaga...

Sorodne novice