Popotnik
9233 ogledov

Potrjeno! Na Hrvaškem imajo dražje kampe kot pri nas

kampiranje Profimedia
Na portal camping.info s sedežem v Berlinu, ki je z informacijami o več kot 23.000 kampih eden največjih tovrstnih portalov v Evropi, so objavili povprečne cene evropskih kampov.

"Kampiranje je trenutno zelo priljubljeno in industrija cveti," je v sporočilu za javnost zapisal prvi mož portala camping.info Maximilian Möhrle. To potrjujejo tudi vsakoletne številke, ki kampiranje, čeprav že nekaj časa ni več najcenejša oblika dopusta, umeščajo tudi v sam vrh po priljubljenosti slovenskih turistov. Te se še vedno na kampiranje najraje odpravijo na sosednjo Hrvaško, ki pa bo letos deležna precejšnjih podražitev. Največ v Istri in Kvarnerju, ki sta med slovenskimi gosti tudi najbolj priljubljena.

Na med Slovenci zelo obiskanem sosednjem Hrvaškem je najbolj priljubljen kamp po mnenju portala camping.info Polidor Family Camping Resort v bližini Bijele Uvale, nekaj kilometrov od Poreča. V Avstriji so izpostavili Camping Grubhof na Salzburškem, v Italiji pa Luxury Camping Schlosshof v bližini Merana.

Jadrolinija cene Popotnik Toliko boste letos plačali za trajekte na Hrvaškem

Kako pa je s cenami kampov v Sloveniji?

Pri portalu so primerjali cene kampiranja v evropskih kampih in ugotovili, da bosta v povprečju dva odrasla za prenočitev skupaj s plačilom električnega priključka, parkirnine za avtomobil in lokalnih dajatev odštela od 13,05 do 38,01 evra. Lani se je ta številka gibala od 12,85 do 37,22 evra.

Cene v Sloveniji so glede na podatke blizu vrha evropskih, povprečna cena prenočitve v slovenskih kampih namreč znaša 31,10 evra. Lani je bila 30,13 evra. Med njimi je po izboru uporabnikov portala camping.info v Sloveniji tudi letos kraljeval kamp Plana & Bar 66 pri Pivki.

Od slovenskih kampov so v Evropi dražji zgolj kampi v petih evropskih državah. Najdražje kampe je mogoče najti v Švici (38,01 evra), višje kot v Sloveniji pa so povprečne cene še v Italiji (37,89 evra), na Hrvaškem (37,38 evra), v Španiji (33,44 evra) in Avstriji (32,83 evra).

Albanija prvomajske počitnice Popotnik Ne le Hrvaške, letos bo veliko Slovencev obiskalo tudi ta skriti biser Evrope

Spodnji del lestvice zasedajo kampi v Albaniji, kjer prenočitev za dva odrasla v povprečju stane 13,05 evra, ter v Severni Makedoniji, Turčiji in Moldaviji s povprečnim stroškom v znesku okoli 14,50 evra.

Komentarjev 6
  • Mehtilda 19:39 17.april 2023.

    Mah, sem šla zadnjič preverjati, koliko bi nas prišel primerljiv apartma (otok v Kvarnerju-direkt ob morju) v Španiji, Grčiji Al Italiji ( Sicilija, Sardinija) in ne, ko si prištel še strošek za prevoz ( letalo) in rent_acar, ker se radi ...prikaži več vozimo okoli in nismo na enem mestu, nas pride Hrvaška ceneje. Pa pravzaprav niti ni važno, tudi v Grčiji sem že bila, povsod je.lepo in drago. Vsak pa naj izbere in gre tja, kamor mu paše, tile članki o Dragonji so že nadležni, tudi kava na Bledu je hudo draga

  • rd2dmk2 10:20 16.april 2023.

    eno vprašanje za vse.. poglejte fotko pod naslovom in mi povejte kolk stane campiranje tam ? in še kolk zvezdic ima ta kamp ?

  • Avatar karjola
    karjola 08:12 16.april 2023.

    Tako bom napisala. Ta vaša hrvaška vam je ostala pod kožo še iz bivše yuge. Leta 2004 sem prodala parcelo v barbarigi saj nam nikoli niso dovolili zidati in zdaj ni nič drugače. Za denar ki ga zapraviš na hr ...prikaži več dobiš precej več v drugih krajih recimo italija grčija turčija egipt. Pa ne mi blodit z nekimi razdaljami, kaj bi se radi z avtom peljali na wece al kaj? Greš s trajektom in tam pa najameš avto ali skuter kar se sigurno ceneje kot vožnja v lastni režiji in še varen si pred krajo .....

Sorodne novice