Svet
31 ogledov

S strmoglavljenega letala se je ohranil video!

Strmoglavljenje letala Germanwings EPA
O zadnjih trenutkih letala Germanwingsa obstaja video posnetek.

To dramatično novico sta zvečer sporočila Bild in Paris Match. Šlo naj bi za nekaj sekund dolg film, ki kaže, kaj se je dogajalo na krovu letala v njegovih zadnjih trenutkih.

Andreas Lubitz | Avtor: EPA EPA
Podrobnosti niso znane, po poročanju nemške spletne strani pa se je video ohranil na pomnilniški kartici, ki jo je na kraju strmoglavljenja letala v Francoskih Alpah našel eden od reševalcev. Video bi lahko pomenil enega bistvenih dokazov glede vzrokov za tragedijo, v kateri je prejšnji torek umrlo 150 ljudi.

Po doslej zbranih podatkih je najverjetnejši vzrok za strmoglavljenje namerno dejanje kopilota Andreasa Lubitza, ko je izkoristil odsotnost kapitana in letalo usmeril navzdol. 

Na krovu letala je tik pred nesrečo zavladala panika, kapitan pa je neuspešno skušal vdreti v kabino skozi zaklenjena vrata, je bilo moč razbrati s tonskega posnetka ene od črnih skrinjic.

dezurni@zurnal24.si

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.