Slovenija
4467 ogledov

Požar je bil podtaknjen, škoda je ogromna

Posledice požara na gradbišču Ilirije Žurnal24
Ponoči je zagor8elo na objektu novega športnega centra Ilirija. Župan Janković je zgrožen zaradi vandalizma v mestu.

"V zadnjih dneh smo bili priča več primerom vandalizma v našem mestu, in to ravno v času, ko s kampanjo 'Človek, čuvaj svoje mesto' opozarjamo na skrbno ravnanje do okolja, kar me izjemno žalosti," se je na dogajanje v prestolnici odzval ljubljanski župan Zoran Janković. 

"Objestneži so na več lokacijah po Ljubljani zažgali potopne smetnjake. Trije mladostniki so v ukradenem avtomobilu divjali po mestu in uničevali javne površine ter urbano opremo. Na včerajšnji nogometni tekmi med Olimpijo in Mariborom na Stadionu Stožice je bilo uničenih več kot 300 sedežev. Za povrh pa smo bili seznanjeni, da je nekdo namerno podtaknil požar na objektu nastajajočega športnega centra Ilirija. Prva ocena škode je 300.000 evrov," je primere naštel Janković. 

"Takšna nerazumna dejanja so nesprejemljiva in jih ostro obsojam. Prav tako tudi kakršnokoli drugo obliko vandalizma, za katero mora veljati ničelna toleranca, kajti to je naše mesto. Upam, da bo policija čim prej našla storilce in jih ustrezno sankcionirala, mi pa bomo uveljavljali nastalo škodo, ko bo ta ovrednotena," je napovedal. 

Zaradi preplaha v šolah 130.000 evrov stroškov

Spomnil je tudi na nedavno spletno objavo o napadu v šolah, ki je izzvala preplah v celi državi. "V Mestni občini Ljubljana smo imeli zaradi zagotavljanja varovanja v osnovnih šolah 130.000 evrov stroškov. Tudi v tem primeru bomo od storilca, ko bo ta odkrit, terjali škodo," je napovedal. 

Janković je poudaril, da se je treba zavedati, da v Ljubljani živijo skupaj različni ljudje, "zato moramo ohranjati in krepiti vrednote, kot so spoštovanje, strpnost in tovarištvo. V dobro vseh nas".

Ponoči je zagorelo na objektu novega športnega centra Ilirija. Po poročanju nekaterih portalov, naj bi zagorelo okrog tretje ure zjutraj. Z zunanje strani je vidna poškdoovana steklena fasada, saje na oknih in nekatera popokana stekla. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:35 19.april 2024.

    Politika je kurba,ne gleda na škodo ampak na svojo korist

  • Ender3 18:20 18.april 2024.

    Javnost bi rada vedela med kakšne vandale povzročitelji sodijo..Zelo verjetno je, da so ideološko obarvani in morda celo plačani za to...

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 18:10 18.april 2024.

    Desničarska drhal na delu... Prepričan sem, da imam v večini primerov prav, kar se huliganskih izgredov tiče https://siol.net/novice/slovenija/pred-dz-zavrelo-med-ruparjevimi-upokojenci-in-podporniki-palestine-631900