Slovenija
1028 ogledov

Vrata šole bodo hermetično zaprta, prisoten varnostnik

Lendavainfo.com
Na lendavski osnovni šoli uvedli previdnostne varnostne ukrepe.

Iz Občine Lendava so danes sporočili, da so v luči nedavnih dogodkov in z namenom zagotavljanja varnosti v šolskem okolju na podlagi varnostnih tveganj sprejeli nekatere varnostne ukrepe za Dvojezično osnovno šolo I Lendava, poroča Vestnik. 

V sredo je namreč učenec v šolo prinesel plinsko pištolo brez nabojev. To je po pogovoru predal svetovalni delavki. Kot je povedala ravnateljica šole, so učenca takoj umaknili od pouka. Sicer je učenec mirnem razgovoru strelno orožje predal delavki šolske svetovalne službe. Vodstvo šole je o zadevi takoj obvestilo policijo in ministrstvo. 

Uvedli previdnostne varnostne ukrepe

Vrata šole bodo hermetično zaprta, razen za potrebe vzgojno-izobraževalnega procesa, na glavnem vhodu pa bo prisoten varnostnik, ki bo skrbel za varnost in izvajal ukrepe po potrebi, so danes sporočili iz lendavske občine. "Prosimo starše, da aktivno spremljajo dogajanje in morebitna tveganja ter jih v primeru kakršnih koli pomembnih informacije nemudoma sporočijo pristojnim organom." Ukrepi so izključno preventivne narave in so namenjeni zagotavljanju skupne varnosti.

V sredo so sicer številne šole po državi okrepile varnostne ukrepe po opozorilu policije o grožnji z napadom. Grožnja se je pred dnevi pojavila na enem od novičarskih portalov, dogodek pa je zbudil pomisleke o ustreznosti odziva in komunikacije. Prihodnji teden naj bi se sestala minister za izobraževanje Darjo Felda in notranji minister Boštjan Poklukar, ki je tudi odredil izredni nadzor nad delom policije v tej zadevi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • kapljač 14:52 12.april 2024.

    Vse šole in vse vrtce zavarovati