Šport
25 ogledov

Guardiola potrdil svoj odhod

pep guardiola EPA
Pri Bayernu so potrdili, da bo po koncu sezone Pep Guardiola zapustil klop Bayerna. Novega trenerja so Bavarci že našli.

Pep Guardiola je držal svojo besedo in obelodanil svojo odločitev še pred koncem leta. Nekdanji španski reprezentant zapušča klop nemškega velikana, na njej pa ga bo nadomestil italijanski strateg Carlo Ancelotti. Ta bo podpisal triletno pogodbo.

Štiriinštiridesetletni trener, ki se ga najbolj povezuje s selitvijo k Manchester Cityju, po odhodu Joseja Mourinha in vse večjem pritisku na Louisa van Gaala pa tudi s Chelseajem in Manchester Unitedom, je z Bayernom po prihodu leta 2013 osvojil dva nemška prvenstva in eno pokalno lovoriko.

"Guardioli smo hvaležni za vse, kar je dal klubu in upamo, da bomo z njim v tej sezoni še slavili uspehe. Z Ancelottijem v Bayernu dobivamo novega uspešnega trenerja. Sodelovanja z njim se že veselimo," je za Bild izjavil predsednik kluba Karl-Heinz Rummenigge.

"Carlo Ancelotti je izjemen trener, ki je med drugim že trikrat osvojil Ligo prvakov. Carlo je umirjen, preudaren mojster svojega posla, ki zna povezati skupino zveznikov in ustvariti zanimivo nogometno kombinacijo. Z njim smo našli tisto, kar smo iskali," je dodal Rummenigge,

"Sem presrečen in zelo zadovoljen, da bom lahko naslednjo sezono vodil tako velik klub, kot je Bayern," pa je dejal Ancelotti.

Komentarjev 1
  • romy 12:44 20.december 2015.

    multimiljonarji si podajajo kljuko,nikdar ni dovolj denarja