Šport > Kolesarstvo
10666 ogledov

Roglič razkril pravi razlog, da je smučarske skoke zamenjal s kolesarstvom

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič je imel navdihujoč nasvet za mlade generacije kolesarjev.

Čeprav se je kolesarstvu priključil že v zelo zrelih letih, se je slovenski as Primož Roglič uveljavil kot eden najuspešnejših kolesarjev vseh časov in vsaj glede na nastope na nedavni dirki po Baskiji, se odlični Slovenec še ne ustavlja v lovu na nove zmage in lovorike.

Poleg tega, da je izjemen na kolesu, pa je tudi s svojim obnašanjem ob kolesu velik vzor mladim generacijam nadebudnih kolesarjev. In prav zanje je imel v pogovoru za Road Code poseben nasvet. Kolesarja ekipe Bora-hansgrohe je namreč pričakalo vprašanje, kakšen nasvet bi dal mladim kolesarjem, ki so šele na začetku svojih športnih poti.

"Morda se sliši vse skupaj lahko, toda na koncu je v resnici zelo težko. Sledite svojim sanjam. Nikoli ne obupajte in se spopadite z vsemi ovirami, ki vas pričakajo na poti. To je vse, kar lahko rečem," je Roglič znova pokazal miselnost, katera ga je izklesala v takšnega šampiona.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Primož se je v pogovoru prav tako dotaknil svojega nedavnega prestopa, ko je po osmih letih številnih uspehov zamenjal Jumbo-Vismo z nemško Boro-hansgrohe. "Super je, da sem imel priložnost zamenjati ekipo in stopiti v to novo okolje. Pri mojih letih mi to daje dodatno motivacijo, da nadaljujem in dajem vse od sebe."

"Všeč mi je, kako so vsi polno motivirani, da bi nam uspelo nekaj velikega in da bi postali najmočnejša ekipa na svetu. Ko sem sicer prišel iz najboljše ekipe na svetu, je bilo tukaj vse precej drugače, toda imam priložnost, da delam z ljudmi, ki so pripravljeni dati vse od sebe. Največja razlika je to novo okolje. Obkrožen sem z novimi ljudmi, drugačno hrano, drugačno opremo, drugačno barvo, gre za povsem nov projekt. Toda, kot pravim, imam rad izzive in to je bil tudi razlog, da sem sploh zamenjal smučarske skoke s kolesarstvom," je zaključil nov poveljnik Bore-hansgrohe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice