Šport > Košarka
21 ogledov

Igranje z LeBronom? Zakaj pa ne!

Vsaj še eno tekmo bo odigral za Heate. In kje bo pristal naslednje leto? (Foto: Žurnal24 main
Bi bil pripravljen deliti vlogo vodje z LeBronom Jamesom? "Zakaj pa ne! O tem se bo odločalo to poletje," odgovarja Dwyane Wade in tako ne zavrača možnosti, da bosta prihodnjo sezono v istem klubu.

Dwyane Wade počasi končuje sezono 2009/2010. V noči na ponedeljek je sicer s 46 točkami izsilil vsaj še eno tekmo svojih Miami Heatov z Boston Celtics, a težko je verjeti, da ob zaostanku 1:3 v zmagah lahko naredijo preobrat in zmagajo serijo prvega kola končnice lige NBA. Wade pa ne končuje le sezone, temveč najbrž tudi kariero pri ekipi s Floride. Večji del sezone je pritiskal na klub, naj vendarle poseže po kakšni okrepitvi, a tega niso storili. Ker očitno s Heati ne bo prišel do novega prstana, bo po sezoni 99-odstotno zamenjal klub. Že mesece se govori, da bi lahko v naslednji sezoni zaigral skupaj z LeBronom Jamesom (Cleveland Cavaliers). Odlična kombinacija, kajne? Nad tem je navdušen tudi Wade osebno.

"Skupaj igrava zelo dobro," o sodelovanju z Jamesom pove Wade. Poznata se iz ameriške reprezentance. Sta tudi dobra prijatelja. Oba bosta poleti prosta igralca. Kot tudi še en ameriški reprezentant Chris Bosh (Toronto Raptors). Vsi trije so vroči kandidati za prestop k New York Knicksom ali New Jersey Netsom. "Jaz, LeBron in Chris smo pred odločitvijo, kje bomo igrali v naslednjih sezonah. Za zdaj se s tem sicer še ne obremenjujemo." Wade poudarja, da liga NBA ni zgolj igra posameznikov, in da se dva ali trije zvezdniki lahko v isti ekipi dobro ujamejo. "LeBron in jaz sva ekipna igralca. Mislim, da sva to že pokazala." Bi bil pripravljen deliti vlogo vodje z Jamesom? "Zakaj pa ne! O tem se bo odločalo to poletje. V poletje grem z mislijo, da si bom naslednjo sezono delil vlogo vodje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.