Šport > Košarka
13154 ogledov

Ko soigralci pustijo Dončića na cedilu ...

Luka Dončić twitter
Dončić poskrbel za kar nekaj video vrhuncev.

Za Luko Dončićem je nova odlična tekma, ob zmagi Dallasa nad Atlanto je zabeležil 24 točk, 10 ulovljenih žog, šest podaj, blokado in ukradeno žogo. Pri metu iz igre ni blestel, je pa zadel kar 12 od 15 metov s črte prostih metov. Ključni sta bili tudi njegovi trojki, s prvo je izenačil rezultat sredi tretje četrtine, z drugo pa je ob koncu zadnje četrtine poskrbel za neulovljivo vodstvo s 104:91.

luka dončić NBA Šport Dončićev trener je pobesnel

Devetnajstletni Slovenec je poskrbel tudi za nekaj video vrhuncev. Ob koncu prvega polčasa je tako pod osebno napako, ki pa jo sodniki niso dosodili, zadel izjemno težek met, ob pičlem vodstvu pa v tretjem delu igre poskrbel še za blokado Traeyju Youngu.

Še več pozornosti od omenjenih potez pa je na spletu povzročilo veselje mladega Slovenca. Tega je najprej v dobro voljo spravil pomemben koš soigralca, kasneje pa si je moral čestitati kar sam, ko so ga soigralci 'pustili na cedilu'. 

Medtem ko gre Dončiću vse po načrtih, pa se Goran Dragić še vedno ubada s težavami s kolenom. V Salt Lake Cityju je Miami tako ob njegovi odsotnosti težko sledil domačemu moštvu, ki je vmes vodilo z 42 točkami razlike in na koncu zmagalo s 111:84. Za Utah je šest igralcev doseglo dvomestno število točk, največ Donovan Mitchell z 21. Rodney McGruder je vodil Miami s 16 točkami.

Goran Dragić O cimru Šport Dragić: Ni me presenetil, je pa sra..., da ga ne bo na SP

V dvoboju trenutno prvega moštva lige proti lanskim prvakom so Toronto Raptors brez večjih težav s 113:93 v gosteh odpravili Golden State Warriors. Kyle Lowry je prispeval 23 točk in 12 podaj, Serge Ibaka pa 20 točk in 12 skokov za vodilno moštvo lige, ki je kljub odsotnosti Kahwija Leonarda prišlo do prve zmage na gostovanju pri Golden Statu v 14 letih in izboljšalo svoj izkupiček v letošnji sezoni na 23 zmag in sedem porazov. "Odlično je, ko vsi igramo, imamo roko v žogi in ta kroži. Podajaj, išči soigralce in igraj s hitrostjo," je zmagovito igro svojega moštva opisal Lowry.

Pri bojevnikih, ki z izjemo krajšega obdobja na začetku tekme niso imeli pravih odgovorov za nasprotnike, je bil najboljši Kevin Durant s 30 točkami in sedmimi skoki.

V ameriški prestolnici je blestel organizator igre Boston Celtics Kyrie Irving, ki je v podaljšku z zaporednimi doseženimi koši za tri točke, vključno z zmagovitim metom 16 sekund pred koncem tekme, svojemu moštvu prinesel zmago s 130:125 nad Washington Wizards. Irving je dosegel skupaj 38 točk, od tega je prispeval zadnjih 12 točk za Kelte, ki so zaradi poškodb igrali brez treh standardnih začetnih igralcev. "Zadnja dva njegova koša sta bila neverjetna, vse skupaj je izgledalo tako preprosto," je o Irvingovi igri dejal trener Bostona Brad Stevens.

Izjemna predstava pa je uspela tudi centru New Orleans Pelicans Anthonyju Davisu, ki je pri zmagi s 118:114 nad Oklahama City Thunder (17 zmag, 9 porazov) dosegel 44 točk in 18 skokov.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice