Šport > Košarka
22 ogledov

Lakersi pred velikimi spremembami

los angeles lakers boston celtics pau gasol bryant EPA
Oklahoma City Thunder so v konferenčnem polfinalu s 4-1 v zmagah izločili L. A. Lakerse in pokazali na mnoge slabosti v igri Jezernikov.

Kobe Bryant in Pau Gasol sta najbrž že odigrala zadnjo tekmo skupaj v dresu Lakersov. Največja zvezdnika Jezernikov sta se na zadnji tekmi v tej sezoni glasno sporekla na igrišču in s tem nazorno demonstrirala slabo stanje v garderobi moštva iz mesta angelov. Medtem ko ima Bryant mesto v ekipi zagotovljeno tudi za naslednje leto, si bo Katalonec verjetno moral poiskati nove delodajalce. Center španske reprezentance se je le stežka privadil na sistem trenerja Mika Browna, ki mu je večkrat očital premalo agresivno igro v napadu.

Da je bilo v tej sezoni nekaj narobe, je po izpadu iz končnice povedal tudi Metta World Peace, bivši Ron Artest: "Letos nismo dihali eden za drugega. Kot posamezniki se letos nismo dovolj podredili kolektivu in zato smo plačali ceno."

A Gasol bo najbrž le prva domina v vrsti. Tudi njegov centrski kolega Andrew Bynum je pred izhodnimi vrati. Bynum je sicer statistično gledano imel doslej najboljšo sezono, a je s svojim ravnodušnim odnosom razjezil mnogo navijačev v L.A. Ta odnos je prikazal tudi z včerajšnjo izjavo: "Spremembe me nikoli niso motile. Igral bom kjerkoli."

Naslednji je Ramon Sessions, ki bi moral biti organizator igre za prihodnost. A če primerjamo njegov učinek z drugimi playi, kot so Rajon Rondo, Derrick Rose ali Russell Westbrook, nam hitro postane jasno, da bodo Lakersi morali v udarno branilsko dvojico ob Kobeju postaviti nekoga drugega.

Kaj pa klop? Na včerajšnji tekmi so vsi rezervisti skupaj dosegli le dve točki. Razen izvrstnega obrambnega igralca Matta Barnesa tudi med rezervami ni potenciala, ki bi Jezernike popeljal med najboljše. Jordan Hill, Devin Ebanks, Troy Murphy, Andrew Goudelock in Darius Morris so imena, ki se v Staples Centru niso uspela uveljaviti in njihova prihodnost v rumeno-vijoličastem dresu je precej negotova.

Lakersi ne prenašajo dobro porazov in ob neuspehih v zadnjih dveh sezonah se potrpljenje marsikoga v klubu počasi izteka. To je potrdila tudi legenda kluba Kobe Bryant: "Sam nisem najbolj potrpežljiv človek. Tudi ljudje v klubu niso ravno potrpežljivi, želijo zmagovati zdaj. Do zdaj smo še vedno našli odgovor in se po neuspehih znali hitro pobrati. Tako bo tudi zdaj," je nemirne navijače vsaj malo pomiril Bryant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.