Šport > Košarka
4312 ogledov

Legendarni Srb o slovenski reprezentanci: "Luka ni Usain Bolt!"

Saša Đorđević Profimedia
Saša Đorđević je pohvalil Luko Dončića, a poudaril pomembnost ekipe v košarki. Za razliko od Usaina Bolta Luka ne more sam do prestola, temveč potrebuje pomoč soigralcev.

Novinar Sportkluba Martina Pavčnik je v pričakovanju svetovnega prvenstva v košarki opravil veliki intervju z legendarnim srbskim košarkarjem in trenutnim trenerjem kitajske reprezentance Sašo Đorđevićem,  s katerim sta načela številne zanimive tem, med drugim pa sta se dotaknila tudi slovenske reprezentance in njenega čudežnega dečka svetovne košarke Luke Dončića.

Čeprav ima legendarni Srb neizmerno spoštovanje do našega zvezdnika, pa vseeno poudarja, da je košarka moštvena igra. "Košarka ni individualni šport. Luka Dončić ni Usain Bolt. Z vsem spoštovanjem. Vsakdo potrebuje moč ekipe, da bi prišel do rezultatov, za katere je tudi sam najbolj zaslužen in ob katerih je najbolj srečen. Ter seveda vsi okrog njega. Nihče od nas ne bi osvajal kolajn, če ne bi imel ob sebi fantastičnih ljudi. To so v prvi vrsti soigralci in trenerji."

A za konec vseeno ni mogel mimo pohvale na račun izjemnega Slovenca, okoli katerega se vrti igra slovenske reprezentance. "Luka Dončić je mega zvezda. Postaja svetovna zvezda. Še vedno je mlad. Ima neizmeren talent. Čestitam mu za vse doseženo in mu želim veliko uspeha na nadaljnji poti. Luka je edinstven. Soočal pa se bo z novimi izzivi in cilji," je za Sportklub izjavil Đorđević.

Ena izmed bolj zanimivih tem je bila tudi naturalizacija košarkarjev, saj njegova Srbija v preteklosti ni želela poseči po tujih igralcih, pa čeprav se ji je to že nekajkrat maščevalo. Tako je recimo ravno slovenski Anthony Randolph v finalu Eurobasketa 2017 odigral eno ključnih vlog pri zmagi Slovenije nad Srbijo. Zdaj pa pod vodstvom Svetislava Pešića tudi Srbija razmišlja o naturalizaciji, medtem ko bo za Đorđevićevo Kitajsko nastopil Američan Kyle Anderson.

Anthony Randolph Slovenija | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda po mnenju legendarnega "Saleta" je Andersonov primer drugačen, saj ima med drugim tudi nekaj kitajske krvi. Medtem ko Randolpha s Slovenijo ni povezovalo nič drugega kot želja po uspehu na tekmovanju. "Kaj naj porečem na to? Anthony Randolph ni Slovenec. To je moje stališče v vlogi srbskega trenerja in nekdanjega reprezentanta. A po drugi strani so pravila jasna. Treba jih je sprejeti. Več ne bi komentiral," je bil jasen Đorđević.

Legendarni Srb se je sicer v velikem Sportklubovem intervjuju lotil še številnih zanimivih tem, kot so spomini na finalno tekmo proti Sloveniji, povezovanje s slovensko klopjo, razmere na Kitajskem, trenutno stanje pri Crveni zvezdi in Partizanu ... Celoten intervju si lahko preberete TUKAJ.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice