Šport > Moto športi
20 ogledov

1990: prvo Schumijevo sporno trčenje

Pred startom dirke v Macau sta bila Häikkinen in Schumacher dobro razpoložena.
1/2
Žurnal24 main
Deset let pred prehitevanjem desetletja (Spa, 2000) sta se Michael Schumacher in Mika Häkkinen prvič udarila. V bitki za zmago na dirki formule 3 v Macau je prišlo do trčenja. Poglejte, kdo je končal v steni.

Schumijeva kariera v videu, 2. del
Nadaljujemo videozgodbo kariere Michaela Schumacherja. Potem ko je sredi 80. let osvojil vse, kar se je dalo v kartingu, se je v sezoni 1988 prvič preizkusil na dirkah enosedežnikov (nemška formula Ford in formula König). Kot prvak slednje je leto za tem postal varovanec Willija Webra, ki je prav za Schumija ustanovil moštvo v formuli 3. V sezoni 1990 je postal prvak, potem ko je premagal vrsto kasnejših tekmecev v formuli 1 (Heinza Haralda Frentzna, Karla Wendlingerja, Miko Häkkinena …). Odločila je legendarna dirka za VN Macaua. Vodil je Schumacher, Häikkinen mu je sledil. Za Finca je bilo drugo mesto dovolj, da bi postal prvak, a je napadel Nemca. Prišlo je do trka, Mika je odstopil, Michael pa zmagal in postal prvak. Je Mika res tako naivno trčil ali pa je Michael rahlo zavrl? Poglejte v dodanem videu. Häkkinen je bil besen.

Se nadaljuje ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.