Šport > Moto športi
606 ogledov

Hamilton napadel F1 in dirkače: "Vidim vas, kako molčite"

lewis hamilton Epa
Šestraktani svetovni prvak je besen na dirkaške kolegi, ker se niso odzvajali na dogajanje v ZDA,. kjer potekajo vsesplošno protesti po smrti temnopoltega Georgea Floyda, ki je postal najnovejša žrtev policijskega nasilja.

Na dogodke, povezane s smrtjo temnopoltega Georgea Floyda v Minneapolisu, in proteste za podporo pravicam temnopoltih v ZDA so se odzvali tudi številni športniki. Svetovni prvak formule 1 Lewis Hamilton je tako objavil zapis, v katerem kritizira odziv tekmecev v svojem športu in formulo 1 označuje za šport z belsko prevlado.

Šestkratni svetovni prvak Lewis Hamilton se je jasno zavzel za podporo gibanju za pravice temnopoltih v ZDA. Obenem je obtožil svoje tekmece in druge udeležence formule 1, da molčijo in ne naredijo nič.

"Vidim vas, ko ostajate tiho. Nekateri med vami ste največji zvezdniki, a vendarle ostajate tiho, medtem ko se godijo takšne krivice," je zapisal Hamilton na svojem profilu na Instagramu.

Dodal je, da je razočaran zaradi odziva v panogi, ki je po njegovem mnenju večinsko belska: "Niti enega znaka ni. V tem športu prevladujejo belci, jaz se kot edini temnopolti upiram sam. Mislil sem, da boste do zdaj ugotovili, za kaj gre, in se oglasili. Vedite, da vem, kdo ste in vas vidim," je sporočil jezni Hamilton.

Poudaril je, da podpira mirne proteste, nasprotuje pa uničevanju, plenjenju in nasilju, v katere so se protesti ponekod v ZDA sprevrgli. Opozoril pa je, da protesti, ki jih je sprožilo policijsko nasilje nad temnopoltim človekom, niso samo težava ZDA.

"Ne bo miru, dokler se naši takoimenovani voditelji ne bodo spremenili. Ne gre samo za Ameriko. Gre za Veliko Britanijo, za Španijo, za Italijo, za vse. Način, na katerega se obravnava manjšine, se mora spremeniti," pravi dirkač Mercedesa.

"Nismo rojeni s sovraštvom in jezo v srcih. Tega nas učijo tisti, ki so nam za zgled," še sporoča Hamilton.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.