Šport > Moto športi
20 ogledov

"Ne bom kar takoj v igri za zmage"

Barcelona in Monako sta dirki, kjer bi lahko pokazal vse svoje znanje. (Foto: EP Žurnal24 main
Mercedes dela na velikih nadgradnjah dirkalnika, da bi Michael Schumacher lahko dirkal za zmage. "Vseeno ne gre pričakovati, da bom zato kar takoj v igri za zmage," ostaja realen sedemkratni prvak.

Drugi vikend zapored ni dirke formule 1, dirkači počivajo, ostali člani moštev ne. Vsi trdo delajo na izboljšavah dirkalnika. Naslednji dve dirki VN Španije v Barceloni (devetega maja) in VN Monaka na ulicah Monte Carla (16. maja) bosta dali dokončen odgovor, kdo ima letos najboljši dirkalnik, kdo največ možnosti za naslov prvaka in kam lahko z občutno spremenjenim Mercedesom poseže Michael Schumacher. O tem se strinja tudi Mark Webber, ki ima v Red Bullu Renaultu najhitrejši dirkalnik, a vseeno v točkovanju vodita Jenson Button in njegov McLaren Mercedes. "Bil je pogumen, da se je vrnil. Že zato pred njim kapo dol. Mislim, da bomo v Monaku videli, kakšna je njegova resnična forma."

V teh dneh je veliko govora o tem, kako Ross Brawn spreminja Mercedesov dirkalnik, da ne bi odgovarjal le Nicu Rosbergu, temveč da bi bil z njim lahko odličen tudi Schumacher. Slednji svari pred evforijo, da bo zdaj kar naenkrat vse drugače. "Vidim veliko potenciala, saj smo hitro in dobro reagirali na težave in verjamem, da se lahko izboljšamo. Naš korak naprej bo v Barceloni zelo velik, a vseeno ne gre pričakovati, da bom zato kar takoj v igri za zmage. Sam si želim boljše dirke, kot je bila zadnja na Kitajskem (op. a.: bil je deseti) in najboljšega izida letos."

Mislim, da bomo v Monaku videli, kakšna je njegova resnična forma.
Webber o Schumacherju

Na izboljšavah so delala tudi vsa ostala moštva, na čelu z McLarnom, ki sicer v seštevku vodi, a na suhem ni tako hiter kot Red Bull in Ferrari (prejšnje tri dirke so bile v dežju). "Imeli bomo kar nekaj izboljšav, a nismo naivni, da bi mislili, da bomo zato kar v ospredju. Prav vse ekipe v Barcelono prihajajo z nadgradnjami dirkalnikov," razmišlja Lewis Hamilton, ki se mora tako kot Schumacher še dokazati v boju z moštvenim kolegom, ki ga za zdaj izgublja. "Če bo dirka v suhem, bo realno za nas težko pričakovati, da bi bili v ospredju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.