Šport > Nogomet
9 ogledov

Avram kdo? Zmagovalec!

Trener Chelseaja Avram Grant ima poleg nogometnih tudi druge skrbi. Neznanci so Žurnal24 main
Ob prihodu so ga zasmehovali z Abramovičevo lutko, zdaj pa je popolnoma drugače. V torek zvečer bodo na sporedu tekme četrtega kola nogometne Lige prvakov v skupinah od A do D.
 
 

V zadnjem času so se nemški igralci pomehkužili.

Bojan Prašnikar

 
Sedem tednov pozneje se je norčevanje poleglo, o množičnem odhodu igralcev ne govori nihče več, slab start sezone pa je le oddaljen spomin. Avram kdo, kot so se mnogi spraševali ob selitvi Izraelca Granta iz uprave na rob igrišča, je konec tedna zmagal še sedmič zapored. Zdaj bo njegovo prerojeno moštvo še drugič v dveh tednih v Ligi prvakov igralo proti nemškemu Schalkeju . Sicer pa se bodo v četrtem kolu Lige prvakov med seboj pomerili isti klubi kot pred 14 dnevi, le vloge gostiteljev bodo obrnjene.

 

Vrnitev Ronalda

Po petih mesecih odstotnosti zaradi poškodbe bo danes med igralci na seznamu evropskega prvaka AC Milana tudi Brazilec Ronaldo. „El Fenomeno“ je nazadnje v rdeče-črnem dresu nastopil konec maja. Po januarskem prihodu iz Reala je za Milan na 14 tekmah dosegel sedem zadetkov.

Nemška kriza
Chelsea je v tretjem kolu na Stamford Bridgeu Schalke ugnal z 2:0, zadetke pa sta dosegla Malouda in Drogba . Če se je forma pri londonskih modrih nato le še stopnjevala, pa je zgodba pri modrih iz Gelsenkirchna popolnoma drugačna. Zato je delno poskrbel tudi slovenski trener Bojan Prašnikar , ki je s svojim Cottbusom prejšnji petek presenetil nemškega podprvaka. "Schalke ima velike težave s poškodbami. Zdaj je na ta seznam prišel še Kevin Kuranyi, ki proti Chelsea ne bo zaigral. To je za njih velik udarec, saj jim ogromno pomeni,“ je za Žurnal24 dejal Prašnikar , ki je prav proti Schalkeju prišel do prve zmage v nemški prvi ligi. Sicer pa v letošnji Ligi prvakov od nemških klubov nastopata še Werder in Stuttgart , skupaj pa so na devetih tekmah zmagali le dvakrat. "Vsi trije klubi imajo veliko poškodovanih igralcev. Včasih ni bilo tako. V zadnjem času so se nemški igralci kar pomehkužili. Vendar pa Nemcev nikoli ne smeš odpisati, saj so najboljši, ko jim je najtežje. Nemška javnost je zelo razočarana. Strokovnjaki ugotavljajo, da imajo zelo malo idej v igri, poleg tega pa so taktično gledano za evropskimi velikani. To pa, z izjemo Bayerna, velja tudi v denarnem smislu,“ je končal z razmišljanjem o nemškem nogometu Bojan Prašnikar .


Rafael Benitez upa, da bo njegov rojak Fernando Torres nared do tekme. © Getty Images

 
Kot zanimivost le še neverjeten podatek, da je po treh kolih trenerje zamenjala kar četrtina klubov. Največ žrtev je bilo v skupini B, kjer so delo izgubili že trije (Mourinho – Chelsea, Torum – Rosenborg, Sanchez Flores – Valencia), edini, ki ga še ni spodneslo, pa je prav trener Schalkeja Mirko Slomka . Glede na to, da po 12 kolih nemškega prvenstva njegovo moštvo z vsega štirimi zmagami za vodilnim Bayernom zaostaja že za deset točk, si novih neuspehov ne sme več privoščiti.

V težkem položaju je tudi trener Liverpoola Rafael Benitez , saj je njegovo moštvo doslej osvojilo le točko. Tako mora proti Bešiktašu nujno zmagati. "Mislim, da imamo precej boljšo ekipo. Misliti moramo le na zmago, saj si bomo z njo povrnili samozavest,“ je bil odločen Benitez. Kaj drugega mu tudi ne preostane. Če bi se petkratni prvaki, ki vselej merijo na vrh Evrope, poslovili že po predtekmovanju, bi se mu pošteno zamajal stolček.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.