Šport > Nogomet
18 ogledov

Boj za naziv najboljšega trenerja

jose mourinho
1/11
EPA
Znanih je deset kandidatov, ki se bodo potegovali za naziv najboljšega trenerja leta. Med njimi so Vicente Del Bosque, José Mourinho in Pep Guardiola, medtem ko manjka Diego Simeone, trener Atlético Madrida, ki je španskega prvoligaša lani popeljal do naslova Evropske lige.

Objavljen je seznam desetih strateških velemojstrov, ki se potegujejo za naziv najboljšega trenerja leta. Med resnimi kandidati za zmago so Vicente Del Bosque, José Mourinho in Pep Guardiola, čeprav je slednji trenerski stolček že maja prepustil Titu Vilanovi.

Poleg omenjenih trenerjev so se na seznamu znašli Roberto Di Matteo, zmagovalec Lige prvakov z londonskim Chelseajem, Joachim Löw, selektor nemške reprezentance, Alex Ferguson, legendarni Škot na klopi Manchester Uniteda, Jupp Heynckes, ki vodi Bayern München, Jürgen Klopp, zmagovalec Bundeslige z Borussio Dortmund, Roberto Mancini, ki je z Manchestrom Cityjem osvojil angleško ligo, in Cesare Prandelli, selektor italijanske reprezentance, ki je na Euru 2012 osvojila drugo mesto.

Na presenečenje številnih nogometnih navdušencev pa na seznamu ni Diega Simeona, ki je z Atléticom iz Madrida lani slavil v Evropski ligi. Tri finaliste bodo konec novembra razglasili v Sao Paulu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.