Šport > Nogomet
1018 ogledov

Chelseajev as v rokavu pogorel na celi črti

Arrizabalaga Mendy Epa
Vratar Chelseaja je bil najbolj tragična figura finalne tekme angleškega ligaškega pokala.

Liverpool je v finalu anglešekga ligaškega pokala na Wembleyju po maratonskem streljanju enajstmetrovk premagal Chelsea (11:10).

Tekma se je končala brez zadetkov, tako po rednem delu kot 30-minutnem dodatku, tako da so o zmagovalcu odločali streli z bele točke.

Končna odločitev je padla šele v 11. seriji, ko je rezervni vratar Londončanov Kepa Arrizabalaga žogo poslal visoko prek vrat.

Kepa Arrizabalaga Ligaški pokal Šport Zmagovalec odločen šele po 11. seriji 'penalov'

Arrizabalaga je kot specialist za najstrožje kazni v igro vstopil šele v 119. minuti, ko je med vratnicama zamenjal sicer prvega čuvaja mreže Edouarda Mendyja. Strateška odločitev trenerja Thomasa Tuchela se je izkazala za napačno, saj njegov adut ni zaustavil niti enega samega poskusa nasprotne ekipe, na koncu pa je še zgrešil odločilni strel.

Arrizabalaga | Avtor: Profimedia Profimedia
"Nemogoče, da ga je Tuchel v igro poslal posebej za enajstmetrovke, on pa ni uspel ubraniti niti enega od 11 strelov! Žoga, ki jo je za povrhu poslal čez prečko, še vedno potuje skozi Zemljino atmosfero," je zapisal nek ogorčen navijač londonskega kluba.

"Mendy je nanizal kopico čudovitih obramb, Kepa nobene. To je smešno, drugega ne morem reči," je dodal drugi. "Kako lahko zavržeš tako razpoloženega Mendyja? In nekateri celo navijajo za to, da bi Kepa začenjal tekme. Nikoli več!" se je jezil tretji.

Tuchel je po tekmi priznal, da se mu je taktična poteza maščevala. "Kepa je nekoliko boljši pri branjenju enajstmetrovk, zato sem se tako odločil. V preteklosti se je v takšnih situacijah že izkazal. Nenavadno je, da mora streljati vseh 11 igralcev, pri strelu pa je bil malce prehiter. Sočustvujeno z njim in ga ne krivimo. Vsakodnevno trenira enajstmetrovke in se pogovarja z igralci, ki se zelo dobro zavedajo njegovih kvalitet. Na žalost se tokrat ni izšlo," je dejal nemški strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.