Šport > Nogomet
26 ogledov

Fifa začela s preiskavo brce Mascherana

javier mascherano Youtube
Z Mednarodne nogometne zveze (Fifa) so v petek sporočili, da so odprli disciplinski postopek proti argentinskemu reprezentantu Javierju Mascheranu, potem ko je član Barcelone brcnil voznika bolniškega vozila na tekmi v Quitu.

Po tem, ko je Javier Macherano v enem najbolj bizarnih dogodkov na nogometnih zelenicah brcnil voznika bolniškega vozila, mu je paragvajski sodnik Enrique Cáceres na kvalifikacijski tekmi v ekvadorskem Quitu pokazal rdeči karton.

Argentinski reprezentant se je nato začel prerekati z voznikom, ki ga je po njegovem mnenju prehitro odpeljal z zelenice nekaj minut pred koncem tekme. Člana Barcelone so morali obvladati njegovi soigralci, prerekanje pa je preraslo tudi v prerivanje ob zelenici med nogometaši obeh ekip.

"Lahko potrdimo, da smo začeli disciplinski postopek proti Mascheranu, ampak kot je običajno ne bomo komentirali podrobneje, ker je preiskava še v teku," so za Reuters sporočili s Fife. Mascherano se je kmalu po tekmi sicer opravičil na Twitterju.

Z doktorjem sta ga skušala upočasniti

"Res mi je žal zaradi moje reakcije, nič je ne more opravičiti," je sporočil Mascherano, brez katerega so Argentinci vseeno zdržali za remi (1:1), ki jih je na vrhu južnoameriških kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji še dodatno približal uvrstitvi na mundial.

"Storil sem napako. Rekel sem mu, da naj gre bolj počasi, ni me upošteval in odzval sem se," je o dogodku še povedal Mascherano. "Ampak to ni bilo upravičeno. Vozilo je šlo prehitro, premetavalo ga je in kmalu bi padel. Z doktorjem sva mu rekla, da naj upočasni, ampak ni se odzval in jaz sem reagiral. Ampak, ponavljam, ni opravičila. Sram me je. Vedno govorimo o nenasilju. Resnica je, da sem jaz storil napako. Ni prijetno, da si izključen na takšen način, in da povzročiš takšne odzive."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.