Šport > Nogomet
1552 ogledov

Konec sage o Neymarjevem prestopu

neymar EPA
Lov Parižanov na Neymarja se bliža koncu.

Saga o Neymarjevem prestopu, ki se je vlekla nekaj zadnjih tednov je očitno tik pred koncem, brazilski napadalec bo kmalu predstavljen kot nova okrepitev bogatega pariškega kluba. PSG je po pisanju španske Marce od mesta že zahteval, da mu omogoči predstavitev na enem izmed trgov, najverjetneje se bo to zgodilo na trgu Place de la Trocadero z Eiffelovim stolpom v ozadju, kjer je bil pred petimi leti predstavljen tudi Zlatan Ibrahimović.

Tudi francoski mediji trdijo, da bo Neymar v naslednjih 48 urah postal nogometaš francoskega prvoligaša, ta bo za Brazilca odštel doslej največjo odškodnino v zgodovini nogometa, Barceloni bo z 222 milijoni evrov poravnal odkupno klavzulo, ki jo ima Neymar v pogodbi.

Neymar se z ameriške turneje ni vrnil v Barcelono, najprej je zaradi marketinških obvez odšel na Kitajsko, že danes pa bo v Dohi odpravil zdravniški pregled pred selitvijo k Parižanom.

Kaj pa finančni fair play?

PSG 222 milijonov sicer ne more naravnost nakazati Barceloni, ta tako ali tako ne želi prodati Brazilca, saj bi s tem kršil finančni fair play, ki sicer pravi, da lahko klubi na plače in transferje igralcev trošijo le toliko kot so zaslužili, če ne gre za izjemo kot so razne investicije - gradnja stadiona, igrišč, kampov.

A tudi v tem pravilu je seveda luknja. PSG bo nakup denarja plačal preko investicijskega fonda 'Oryx Qatar Sports Investments', ki je sicer lastnik pariškega kluba. Po drugi verziji bo za nakup poskrbel kar Katar, ki je prireditelj svetovnega prvenstva 2022. Neymar bi lahko bil imenovan za ambasadorja SP in zato dobil neverjeten honorar 222 milijonov evrov. Tega bi nato nakazal Barceloni, odkupil svojo pogodbo in kot prost igralec sklenil sodelovanje s Parižani. To naj bi trajalo pet let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.