Šport > Nogomet
4 ogledov

Lokalni derbi za uvod sezone

1/2
Žurnal24 main
V sredo se bo s superpokalom med Domžalami in Interblockom začela nova sezona klubskega nogometa pri nas. Tako državni prvaki kot pokalni zmagovalci želijo začeti z lovoriko.

Domžalski nogometni stadion bo v sredo, 9. julija, ob 20.45 gostil letošnji superpokal, tekmo med državnimi prvaki in zmagovalcem slovenskega pokala. Državni prvaki iz Domžal se bodo pomerili z Interblockom , obe ekipi pa napovedujeta pravo borbo in osvojitev pol metra visokega "peharja". Kot je povedal direktor združenja Mitja Hlastec , je organizator, to je tudi letos ZNPL, pripravil posebne nagrade za nogometaše, da bi jih tako še bolj motiviral za samo tekmo. Zmagovalec bo v Domžalah prejel 7000 evrov nagradnega sklada, obe ekipi pa bosta dobili tudi sedemdnevni brezplačni paket priprav. Domžale so priprave že izkoristile v Termah Ptuj , medtem ko se trener Interblocka Dragan Skočić za takšen korak s svojim moštvom še ni odločil.

Tako Domžalčani (Luka Elsner in trener Robert Pevnik na levi) kot nogometaši Intreblocka (trener Dragan Skočić in Ermin Rakovič na desni) napovedujejo zmago. © Nik Rovan

 
Postavi obeh ekip še nista znani, saj prestopni rok, kot je dejal sekretar lige Andrej Zalar , še traja. Teoretično imata namreč obe ekipi še do torka čas, da na seznam uvrstita še kakšnega igralca, pri obeh pa je trenutno na preizkusu nekaj mladih nogometašev. Obiskovalci se lahko z vstopnicami oskrbijo v predprodaji po pet evrov, na dan tekme bo treba iz denarnice povleči osem evrov. Pravila narekujejo, da se bosta ekipi ob morebitnem neodločenem izidu pomerili v podaljških, če tudi tam ne bo zmagovalca, pa bodo tega določile enajstmetrovke.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.