Šport > Nogomet
29 ogledov

Maskota do konca sezone poškodovana

Avstrijski nogometni prvoligaš Austria iz Dunaja je do konca sezone ostal brez maskote, ki se je znašla na seznamu poškodovanih.

Super Leo, kot je vzdevek leva, oblečenega v vijoličaste barve kluba, se je na zadnji tekmi prevrnil po tleh, pomagati mu je morala zdravniška služba, vzrok pa je bilo preveč alkohola pri možakarju znotraj oprave.

Možakar, ki je sicer v kostumu Super Lea, je na dan tekme proti Wiener Neustadt praznoval 42. rojstni dan, na delo pa je prišel opit. Kljub temu je želel kar se da najbolje opraviti svojo nalogo, a mu to ni uspelo najbolje. Ko je padel po tleh, mu je morala pomagati zdravniška služba, ki ga je umaknila z nogometnega igrišča.

Iz dunajske Austrie so sporočili, da je incident pritegnil več pozornosti kot lanskoletna uvrstitev kluba v ligo prvakov. Fotografije in videoposnetki so se seveda hitro znašli na spletu, kjer so postali pravi hit.

Dunajski klub je v avstrijski bundesligi na šestem mestu, 26 točk za vodilnim Red Bullom Salzburgom in 16 za mestnim tekmecem Rapidom, ki je drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.