Šport > Nogomet
1023 ogledov

Neymar s temi besedami še podžgal jezo Kataloncev

neymar EPA
Brazilski reprezentant je na prvi tekmi v dresu Paris Saint-Germaina upravičil delček rekordne odškodnine v višini 222 milijonov evrov.

V drugem krogu francoskega prvenstva je na gostovanju v Guingampu debitiral novopečeni zvezdnik pariškega velikana Neymar. Najdražji nogometaš vseh časov, za katerega je PSG odštel 222 milijonov evrov, je za uvod demonstriral svoje nesporne kvalitete in prispeval podajo ob zadetku Edinsona Cavanija ter se osem minut pred iztekom rednega dela še vpisal med stelce. Parižani so srečanje dobili s 3:0, saj jim je z avtogolom na pomoč priskočil še Jordan Ikoko.

Neymar PSG Ligue 1 Šport Neymar zabil na debiju za PSG

"Ljudje mislijo, če zapustiš Barcelono, umreš. Toda ne, nasprotno je. Bolj sem živ kot kadarkoli prej. Igram, sem vesel, nogomet je enak. Le država, mesto in ekipa so se spremenili, nogomet je enak," so bile prve besede Neymarja po tekmi.

Brazilski reprezentant je naredil velik vtis na domačega trenerja Antoineja Kombouareja, ki je nekoč branil barve Paris Saint-Germaina (2009-2011). "Dolgo časa nisem vedel takšnega fenomena. Vsi njegovi soigralci so želeli igrati z njim in on prinaša tekmovalnost. Vsi drugi imajo zaradi njega več časa, on pa s pospeševanji dela razliko. Veseli smo, da nam ni treba vsak krog igrati proti PSG," je dejal trener Guingampa.

"Ljudje mislijo, če zapustiš Barcelono, umreš. Toda ne, nasprotno je. Bolj sem živ kot kadarkoli prej." - Neymar 

Tekmo si je na stadionu ogledalo 18.000 ljudi, debitantski nastop najdražjega igralca vseh časov pa je ogromno ljudi privabil tudi pred televizijske sprejemnike. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP so si srečanje v živo ogledali ljubitelji nogometa iz več kot 180 držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice