Šport > Nogomet
2797 ogledov

"NZS pokazala svojo moč nad nemočnim"

NZS Saša Despot
Odstopil predsednik nogometnega prvoligaša Rogaške.

V znamenju minulih dogodkov povezanih z nogometnim klubom Rogaška je Bojan Jeršečič v petek podal svojo odstopno izjavo s položaja predsednika kluba. Odločitev je sprejel po nedavni odločitvi Nogometne zveze Slovenije (NZS), ki je tekmo državnega prvenstva med Koprom in Rogaško za zeleno mizo odločila v korist Primorcev z izidom 3:0.

V uradni izjavi, ki jo je Jeršečič objavil na Facebooku, je izrazil globoko razočaranje nad dejanji krovne nacionalne nogometne zveze, ki jih je označil za nepoštene in neprimerne za razvoj slovenskega nogometa.

"Po več letih vodenja NK Rogaška, velikih osebnih vlaganjih v razvoj kluba, posledično tudi v napredek slovenskega nogometa, spoznavam, da je to način, ki v slovenskem nogometnem prostoru ni zaželen oziroma je celo kaznovan," je zapisal Jeršečič.

Odločitev NZS, ki je vključevala sankcijo proti klubu iz mesta termalnih vrelcev, natančneje poraz za zeleno mizo s 3:0 proti Koprčanom, ga je prisilila, da se odreče svoji funkciji predsednika NK Rogaška. "Na podlagi zadnje odločitve Nogometne zveze Slovenije, s katero je ponovno pokazala svojo moč nad nemočnim, sem se odločil podati odstopno izjavo z mesta predsednika NK Rogaška in hkrati prekiniti vse sponzorske pogodbe, vezane na klube, ki tekmujejo pod okriljem NZS," je pojasnil Jeršečič, ki je več let opravljal funkcijo predsednika črno-belih.

Poleg tega je izpostavil, da vrednote, ki so bile temeljna filozofija NK Rogaška, niso usklajene z vrednotami NZS: "Vrednote, kot so fair play, poštenje, enakost, razvoj mladih igralcev in dobrobit slovenskega nogometa, za kar smo se zavzemali v NK Rogaška, se ne skladajo z vrednotami krovne nogometne organizacije - še več, so v očitnem nasprotju z delom in odnosom NZS, zato je edina logična poteza umik iz celotnega sistema."

Komentarjev 3
  • Avatar Zoran
    StarMačk 20:37 02.september 2023.

    To kompanijo oblastnikov na NZS je potrebno zbrcat tja kamor sodijo! Namesto, da bi nogometnim klubom pomagali olajšati tekmovalne napore, so z odločitvami v zadnjem obdobju namerno povzročili škodo slovenskemu klubskemu nogometu! Zaradi nerazumnega vztrajanja NZS sta morala Celje in ...prikaži več Olimpija, v fizično najbolj obremenjujočem terminu, odigrati derbi namesto, da bi se optimalno pripravila za evropski povratni tekmi!? Naj gre Mijatović v Beograd v glavo hebat FK Čukarički, če se mu bodo pustil!

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 16:06 02.september 2023.

    Človek je vedel, kaj mora storiti. NZS je pa ena izmed organizacij v Sloveniji, kjer prejemajo predobre plače, nimajo pa pojma, zakaj so sploh postavljeni na funkcije, ki naj bi jih opravljali.