Šport > Nogomet
234 ogledov

NZS kljub lastni napaki brez milosti do Rogaške

NZS Saša Despot
Koper je za zeleno mizo s 3:0 premagal Rogaško.

Vodja tekmovanj Nogometne zveze Slovenije Danijel Žalik je v skladu s tekmovalnim pravilnikom sprejel odločitev, da se tekma 6. kroga Prve lige Telemach med Koprom in Rogaško registrira z izidom 3:0 za domačine iz Kopra, so sporočili iz NZS.

Tekma 6. kroga s Koprom na Bonifiki bi morala biti v soboto, vendar so jo odpovedali. Ekipa Rogaška ni zadostila pravilu doma vzgojenih igralcev in je na tekmo prijavila le sedem nogometašev, ki izpolnjujejo pogoj, kateri je v veljavi od začetka letošnje sezone. Pravila namreč velevajo, da mora vsaka ekipa imeti v kadru za tekmo osem doma vzgojenih igralcev.

"Vse odločitve, ki jih je NZS sprejela v primeru Rogaške izhajajo iz veljavnih pravilnikov NZS, naloga NZS pa je, da v sodelovanju s klubi in komisijo za profesionalni nogomet pripravi čim bolj učinkovite pravilnike, ter s tem razvija slovenski klubski nogomet," so poudarili na NZS. Ob tem so pojasnili, da je namen pravila o vključevanju mladih igralcev zagotoviti mladim, perspektivnim nogometašem boljši razvoj in večjo konkurenčnost, s čimer posledično razvijajo tako slovenski klubski kot reprezentančni nogomet.

NZS je pravilo sprejela v sodelovanju s klubi in komisijo za profesionalni nogomet. "Odgovornost vsakega kluba v kateremkoli tekmovanju je, da v skladu s tekmovalnim pravilnikom in propozicijami tekmovanja, v katerem nastopa, na zapisnik tekme vnese igralce, ki imajo pravico nastopa. Statusi igralcev v nogometnem informacijskem sistemu Regista so jasno označeni in klubski administratorji imajo jasen vpogled v to, ali igralci izpolnjujejo zahteve U21 ali AAT igralci," so še pojasnili.

Predstavniki nogometnega kluba Rogaške so v izjavi, objavljeni na Facebooku, v začetku tedna zagrozili z bojkotom naslednje tekme državnega prvenstva proti Radomljam, v primeru, da NZS ne bo ponovila tekme s Koprom. Po mnenju Rogaške je v njihovem primeru šlo za "evidentno kršenje pravilnikov s strani predstavnikov zveze".

"Kljub evidentnemu kršenju pravilnikov s strani predstavnikov zveze, ki so bila dokazana tudi iz pravnega stališča, NZS ni priznala nobene svoje napake, temveč se je z dvojnimi merili otepala vsake odgovornosti in s prstom kazala na NK Rogaška," so zapisali na Facebooku.

"Gre za teptanje in poniževanje slovenskega nogometa, še posebej vseh malih klubov, zato v luči boja za pravičnost in dobrobit slovenskega nogometa Rogaška ne bo odigrala naslednje tekme proti Radomljam, če NZS do začetka tekme ne bo priznala svoje odgovornosti in ponovno delegirala tekme med Koprom in Rogaško," so še dodali.

Pri Rogaški namreč vodstvu NZS očitajo, da je klub s popolnoma enakim kadrom nastopil na "domači" (igrali so v Krškem) tekmi z Mariborom, ko pri NZS niso opazili nobene napake, nato pa s tem istim kadrom niso smeli nastopiti na tekmi s Koprom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • kapljač 16:38 01.september 2023.

    Balkanska "Ciganska posla"! Kot da hočejo razvoj zatreti . Spomnimo samo "ciganijo" z tekmo Olimpija Celje

  • kapljač 16:34 01.september 2023.

    NZS nas bo uničil . Pri tej kadrovske sestavi kamot postaneš še nacionalist .

Sorodne novice