Šport > Nogomet
1211 ogledov

Še pomnite ta prizor? Mourinho razkril, kaj je zabrusil Guardioli

ibrahimović guardiola mourinho Reševalni pas/Twitter
José Mourinho ob desetletnici zgodovinske sezone milanskega Interja razkriva ozadje ene najbolj ikoničnih nogometnih fotografij.

Sezona 2009/2010. Liga prvakov. Polfinale. Povratna tekma. Inter Joséja Mourinha je po zmagi na San Siu (3:1) branil prednost dveh golov proti Barceloni Pepa Guardiole.

Glavni sodnik Frank De Bleeckere je v 28. minuti po igralskem vložku Sergia Busquetsa izključil Thiaga Motta in Kataloncem vzbudil upanje za preobrat.

Guardiola je na posvet poklical Zlatana Ibrahimovića in mu posredoval sveža navodila v luči nepričakovega poteka dogodkov.

Med pogovorom se mu je izza hrbta približal Mourinho in mu nekaj prišepnil na uho.

Portugalski strateg je ob desetletnici sezone, v kateri je Inter vodil do zgodovinskega trojčka, razkril ozadje ikoničnega prizora.

"Ko je Busquets padel kot pokošen, sem bil nekje med našo in Barçino klopjo. S kotičkom očesa sem opazil slavje Barçinih nogometašev, kot da so že dobili tekmo. Pep je k sebi poklical Ibrahimovića, da bi mu predal navodila za igro 11 proti 10. Rekel sem mu samo: 'Lahko se nehate veseliti, tekme še ni konec'," je v intervjuju za Gazzetto dello Sport razkril Mourinho.

Nogometaši Interju so kljub igralcu manj Katalonce uspeli zadržati pri enem zadetku in se tako veselili napredovanja v finale, kjer so nato porazili Bayern München.

O taktični spremembi po izključitvi Motte je Mourinho dejal: "Na Camp Nouu je šlo za klasično Mourinhovo obrambno igro, a še prej smo na San Siru zmagali s 3:1, zato smo imeli pravico, da zaigramo po svoji volji. Če se Pandev ne bi poškodoval med ogrevanjem, bi zaigral ob Sneijderju, Eto'oju in Militu."

"To je bil najslajša zmaga v moji karieri, ker nismo izgubili z 0:1, ampak smo slavili s 3:2 v epskih okoliščinah."

José Mourinho

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice