Šport > Nogomet
228 ogledov

Zdravniki bodo plačali, ker so mu uničili zdravje

Ali se bo Ivan Klasnić preselil v Berlin? Žurnal24 main
Nekdanji hrvaški reprezentant Ivan Klasnić je na sodišču dobil boj z nekdanjima zdravnikoma pri Werderju.

Sodišče v Bremnu je odločilo v korist nekdanjega hrvaškega nogometnega reprezentanta Ivana Klasnića, ki je zdravnike svojega nekdanjega kluba Werderja tožil zaradi grobih zdravniških napak, taradi njih pa je ostal brez ledvice.

"Klubska zdravnika Goetz Dimanski in Manju Guha sta storila velike napake in sta odgovorna za izgubo ledvice pri Ivanu Klasniću in zdravstvene posledice, ki so se zgodile zaradi tega," je o svoji odločitvi dejal sodnik Clemens Bolay.

Oba zdravnika morata skupno Klasniću plačati 100.000 evrov za pretrpene bolečine in pokriti vse zdravniške stroške. Klasnić ima pravico tudi na tožbo za materialno škodo, sodnik Bolay je ugotovil, da je Klasnić le v letu 2007 zaradi nezmožnosti izpolnjevanja profesionalnih obveznosti izgubil milijon evrov.

"Na žalost, jaz tudi naprej ne bom zdrav človek, moj položaj ostaja enak, še vedno moram hoditi na dializo. Doktor Dimanski je vselej govoril, da lahko mirno spi, po tej odločitvi sodišča pa morda to ne bo več tako," je dejal Klasnić.

Temu so leta 2007 presadili dve ledvici, donatorja sta bila njegova starša, zdaj pa potrebuje novo ledvico, saj tista, ki mu jo je doniral oče, ne funkcionira. Od jeseni Klasnić čaka na novo ledvico, medtem mora trikrat na teden opraviti dializo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.