Šport
22 ogledov

"Startali bomo iz ničle"

Casey Stoner letosi, tako kot v prejšnjih treh, dirka za ekipo Ducatija. (Foto: Žurnal24 main
Avstralec Casey Stoner (Ducati) je odstop na prvi dirki letošnje sezone v Katarju že pozabil in je s svojimi misli že v španskem Jerezu, kjer bo v nedeljo na sporedu druga dirka v letošnji sezoni.
V Jerezu bomo prvenstvo začeli iz ničle. V petek bomo trdo delali, da bomo našli najboljše nastavitve za dirko. Za to stezo potrebuješ dobro vodljivost motocikla in tudi dobro stabilnost.
Casey Stoner

Po odpovedi VN Japonske zaradi bruhajočega vulkana na Islandiji, ki je za nekaj dni povsem ohromil letalski promet, se sezona v razredu MotoGP nadaljuje ta vikend z dirko v Jerezu. Veliki poraženec prve dirke v Katarju Avstralec Casey Stoner (Ducati) si na španskih tleh pred množico navijačev želi zmanjšati zaostanek za Italijanom Valentinom Rossijem (Yamaha), ki vodi v skupnem seštevku. Naj spomnimo, da je bil Stoner na stezi Losail v Katarju daleč najhitrejši na vseh prostih treningih in tudi na kvalifikacijah, vodil je tudi na dirki, nato pa je na dirki napravil napako in odstopil.

"Dokaj nenavadno je, da je dirka prestavljena, toda podobno kot lansko leto v Katarju takih stvari ne moreš predvidevati ali jih kontrolirati. Sedaj moramo le gledati naprej proti Jerezu. V preteklosti dirkališče v Jerezu ni bilo najbolj srečno za nas, vendar smo v lanski sezoni naredili nekaj korakov naprej in končali na stopničkah,“ se je Stoner sprva dotaknil odpovedane VN Japonske, nato pa pogled že usmeril proti Jerezu. "V Jerezu bomo prvenstvo začeli iz ničle. V petek bomo trdo delali, da bomo našli najboljše nastavitve za dirko. Za to stezo potrebuješ dobro vodljivost motocikla in tudi dobro stabilnost. Menim, da smo z razvojem, ki smo si ga začrtali na našem motociklu, na dobri poti, da bomo v nedeljo konkurenčni.

V Jerezu bo veliko pozornosti deležen tudi drugi dirkač Ducatija Američan Nicky Hayden. Nekdanji svetovni prvak je v Katarju šele v samem finišu izgubil tretje mesto in je tako nad pričakovanji začel letošnjo sezono. Hayden se seveda nadeja, da bo na VN Španije vse skupaj še nadgradil. "Vem, da imam dober motocikel, ter da me ekipa podpira stoodstotno. Komaj čakam, da se vrnem na stezo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.