Šport > Zimski športi
19100 ogledov

Kalvarija se nadaljuje ...

Ilka Štuhec Epa
Smučarke ostale tudi brez tekem v Garmischu, smučarji brez Chamonixa.

Mednarodna smučarska zveza je potrdila, da konec tedna v nemškem Garmisch-Partenkirchnu ne bo tekem svetovnega pokala. Nesrečno sezono svetovnega pokala 2023/24 tako še naprej zaznamujejo številne odpovedi in hude poškodbe.

Razlog za tokratno odpoved, tekem ne bodo nadomeščali, saj do konca sezone preprosto ni časa, je pomanjkanje snega v tem bavarskem zimsko-športnem središču. V Garmischu sta bila načrtovana smuk in superveleslalom.

Ilka Štuhec, ki še išče pravo formo, je tako ostala brez tekme na prizorišču, ki ji v preteklosti ni nikoli preveč odgovarjalo. Na lanskem smuku v Garmischu je bila šele 27., tudi v svojih najboljših letih pa se na tem nemškem prizorišču ni nikoli povzpela na stopničke, temveč je njen najboljši rezultat peto mesto.

Štuhčeva, 14. smukačica po petih postajah sezone, bo tako na novo priložnost morala počakati do 17. februarja, ko bo na sporedu smuk v Crans Montani.

Moška karavana pa je že pred tem ostala brez obeh smukov v Chamonixu. Razlog je enak kot pri dekletih. Bo pa v Chamonixu v nedeljo predvidoma na sporedu moški slalom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice