Šport > Zimski športi
12059 ogledov

Kalvarija svetovnega pokala v alpskem smučanju se nadaljuje

Ilka Štuhec Profimedia
Alpske smučarke ostale tudi brez sobotnega superveleslaloma.

Vreme znova kroji usodo svetovnega pokala v alpskem smučanju. Italijanska smučarska zveza, gostiteljica tekmovanja, je namreč sporočila, da so alpske smučarke zaradi slabega vremena ostale tudi brez sobotnega superveleslaloma v Val di Fassi.

Organizatorji so bili prisiljeni odpovedati še eno tekmo svetovnega pokala, potem ko je v zadnjih urah zapadlo preveč snega in ga niso mogli odstraniti s proge.

Italijanska zveza v istem sporočilu za javnost dodaja, da si organizatorji kljub temu prizadevajo omogočiti izvedbo vsaj drugega predvidenega superveleslaloma v nedeljo, prav tako z začetkom ob 11. uri.

V superveleslalomskem seštevku sicer po šestih izmed načrtovanih desetih tekem vodi Lara Gut Behrami, a ima vsega pet točk prednosti pred Cornelio Hütter in 34 pred Federico Brignone. Edina slovenska predstavnica Ilka Štuhec je v letošnji sezoni osvojila 16 točk in zaseda 40. mesto.

Val di Fassa je sicer eno izmed zadnjih prizorišč letošnje svetovnega pokala. Od tu se bo ženska smučarska karavana preselila še v Kvitfjell, kjer jo naslednji vikend čakata preizkušnji v superveleslalomu in smuku, pred zaključkom svetovnega pokala v Saalbachu (16.-24. 3.) pa dekleta čakata veleslalom in slalom v Areju.

V soboto bo tako na delu le moški del svetovnega pokala, saj je ob 19.00 na sporedu moški veleslalom v ameriškem Palisades Tahou. Tretji veleslalomist sezone Žan Kranjec se bo s starta pognal s startno številko 3.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • pepca 14:34 24.februar 2024.

    sssss

  • Avatar Garancija
    Garancija 11:58 24.februar 2024.

    Letos je bolj slabo z našimi,zato je bolj da čiprej končajo

  • jakec1575 09:56 24.februar 2024.

    vcasih so smucal kokr je blo. pac se hitrost zmanjsa. to je bil car smucanja

Sorodne novice