Šport > Zimski športi
18249 ogledov

Pri 16 letih končala kariero: "Dosegla sem vse!"

Alysa Liu Epa
Po nastopu na olimpijskih igrah se je odločila za nepričakovan korak.

Ameriška umetnostna drsalka Alysa Liu je pri 16 letih končala kariero. Bronasta z zadnjega svetovnega prvenstva in sedma z olimpijskih iger natančnega razloga za svojo odločitev ni navedla, dejala je samo, da je v 11 letih ukvarjanja s tem športom že izpolnila vse cilje in da se bo zdaj v življenju posvetila drugim rečem, poroča AFP.

"Drsati sem začela s petimi letih, v 11 letih na ledu in ob njem se mi je zgodilo marsikaj norega. Tako dobrega kot slabega," je na Instagramu zapisala Liujeva, ki se je v zgodovino zapisala leta 2019, ko je s 13 leti postala ameriška prvakinja, pri tem pa izvedla trojni aksel, kar je pri drsalkah redek podvig.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by alysa (@alysaxliu)

"Nikoli si nisem mislila, da bom dosegla toliko, kot sem. Ne samo v rezultatskem smislu. Pridobila sem ogromno poznanstev, prijateljstev in spominov, kar mi največ pomeni," je nad svojo športno potjo navdušena drsalka, ki je bila dolgo časa premlada za mednarodna tekmovanja v članski kategoriji, a so jo vseeno uvrstili v olimpijsko ekipo.

Na letošnjem svetovnem prvenstvu v Montpellieru je ZDA priborila prvo kolajno po letu 2016, premagali sta jo le Japonka Kaori Sakamoto in Belgijka Loena Hendrickx.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice