Šport > Zimski športi
425 ogledov

Veliki skakalni as prisiljen izpustiti svetovno prvenstvo

Roman Koudelka Profimedia
Koudelka bo moral izpustiti svetovno prvenstvo.

Češka reprezentanca v smučarskih skokih se bo ta konec tedna v Willingenu vrnila na tekme svetovnega pokala, a brez svojega najboljšega moža Romana Koudelke.

Petkratni zmagovalec tekem za svetovni pokal ima že naj časa težave z bolečinami v kolenu, zato bo moral na operacijo. Kot poroča spletna stran Mednarodne smučarske zveze, to pomeni, da je sezono že končal in bo manjkal tudi na svetovnem prvenstvu v nemškem Oberstdorfu.

"Seveda je škoda, da bom zamudil preostanek sezone in tudi svetovno prvenstvo, vendar se trudim ostati pozitiven. Že nekaj časa imam čuden občutek v kolenu in operacijo bo slej kot prej potrebno opraviti," je dejal Koudelka, ki verjame, da bo nared za olimpijske igre v Pekingu naslednje leto.

"Morda se sliši nekoliko nenavadno, a sezono pred olimpijskimi sezonami sem imel vedno kakšne zdravstvene težave. Verjamem, da se bo tudi tokrat vse srečno izteklo in da bom na olimpijske igre stoodstotno pripravljen," optimistično gleda v prihodnost 31-letni Čeh, nekdanji mladinski svetovni prvak.

Izjemni Čeh, ki v zadnjem času ob velikih težavah s poškodbami ne najde več prave forme, je sicer v svoji karieri kar 11-krat stopil na zmagovalne stopničke, zabeležil pa je tudi 5 zmag, zadnjo leta 2016.

Roman Koudelka | Avtor: Profimedia Profimedia

Poleg češke reprezentance se v Willingenu na tekme vračajo tudi Kazahstanci, ki so končno dobili dovoljenje za potovanja v tujino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice